Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Aftellen naar de Vierdaagse in 2022 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 24 juli 2021 19:43

NIJMEGEN - Stichting DE 4DAAGSE en Vierdaagsefeesten plaatsen gezamenlijke aftelklokken in centrum van Nijmegen. Vrijdagmiddag 23 juli om 13.30 uur zijn twee grote aftelklokken in de binnenstad onthuld, waarvan een op het Keizer Traianusplein en een op de Van Schaeck Mathonsingel nabij het station, een locatie die tijdens de feesten beter bekend staat als de ‘Ramblas’. De aftelklok werd  symbolisch onthuld door wethouder Esselbrugge van de gemeente Nijmegen, Mo Hersi namens Stichting DE 4DAAGSE en Selmar de Roo namens de Vierdaagsefeesten. Mo Hersi, ambassadeur van Vluchtelingenwerk Nederland, liep met zijn World Team mee met De Alternatieve Vierdaagse en is vrijdagmiddag gefinisht op de ‘Ramblas’ om de aftelklok te onthullen. De Nijmeegse ondernemer Selmar de Roo heeft de onthulling samen met hem verricht, op de plek die hij volgend jaar graag weer omdoopt tot de ‘Ramblas’. Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagsefeesten: “We laten hiermee de afgelaste edities graag achter ons en kijken zo met alle Nijmegenaren en bezoekers aan onze stad uit naar een prachtige Vierdaagseweek in 2022!” Zowel de Vierdaagse als de Vierdaagsefeesten konden..

vanwege de coronapandemie en bijkomende maatregelen in 2021 wederom geen doorgang vinden. Beide organisaties kijken daarom reikhalzend uit naar de zomer van 2022, waarin er naar verwachting weer een reguliere feestweek en wandelmars georganiseerd kan worden.

Alternatieven: Ondanks de afgelastingen is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan passende alternatieven voor de feesten en de wandelaars. In Nijmegen werden diverse activiteiten georganiseerd en rond de 20.000 fervente wandelaars liepen De Alternatieve Vierdaagse in hun eigen omgeving.

Aftelklokken: Vrijdag 23 juli wordt de Alternatieve Vierdaagse afgesloten en blikt Stichting DE 4DAAGSE samen met de organisatie van de Vierdaagsefeesten vooruit naar de derde week van juli in 2022. Marsleider Henny Sackers: “We maken een frisse start naar een echte Vierdaagseweek met wandelaars en feesten”. Vrijdag zijn twee grote aftelklokken in de binnenstad onthuld, waarvan een op het Keizer Traianusplein en een op de Van Schaeck Mathonsingel nabij het station, een locatie die tijdens de feesten beter bekend staat als de ‘Ramblas’.  Vierdaagsefeesten van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli 2022. Vierdaagse van Dinsdag 19 t/m vrijdag 22 juli 2022. Foto: Jan Willem de Venster.

 

Flits

Kom naar de bijeenkomst over verkeer op de Ooijse Banddijk

Op woensdag 22 september willen wij het graag hebben over de verkeerssituatie op de Ooijse Banddijk. Praat u met ons mee? Meld u voor 17 september aan via s.bosma@bergendal.nl....

Lees meer...
 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona

 

 
Internet hosting