Zoeken


Sneller tijdelijke overkappingen voor winkels en horeca in gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 20 oktober 2020 20:06

Horecazaken en winkeliers in de gemeente Berg en Dal kunnen vanwege de coronacrisis sneller een tijdelijke overkapping plaatsen. Hiervoor versnelt de gemeente de aanvraagprocedure. De verwachte doorlooptijd is nu 4 weken. Eerst was dit 8 weken. Daarnaast is besloten om de terrasuitbreidingen bij de horeca langer toe te staan. Dit was tot 1 november. En is nu verlengd tot 1 mei 2021. Overkapping plaatsen: Voor het plaatsen van een tijdelijke... overkapping (tot 1 mei 2021) moeten horecazaken en winkeliers een omgevingsvergunning aanvragen. Dit kan via het omgevingsloket www.omgevingsloket.nl. Bij de aanvraag sturen zij onder andere een situatietekening mee op schaal 1:500. Om voorrang te krijgen kunnen ondernemers contact opnemen met Ronald van Hal via 024-751 7735.

Voordat de ondernemers de overkapping aanvragen moeten zij eerst goedkeuring krijgen van hun buren. Dit om bezwaren te voorkomen. De ondernemer is hier zelf verantwoordelijk voor. Ook moet de overkapping aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden staan in een memo op de website www.bergendal.nl/terrasenoverkapping.

Terras uitbreiden: Horecazaken die hun terrassen tijdelijk willen uitbreiden moeten een aanvraagformulier invullen. Dit formulier is te vinden op de website www.bergendal.nl/terrasenoverkapping. Bij dit formulier sturen zij ook een tekening of plattegrond op schaal 1:500 of 1:1000.

Voor een plattegrond op schaal 1:500 waarin ze de situatie kunnen intekenen, kunnen ondernemers contact opnemen via het e-mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Meedenken met ondernemers: Werkgroep KHN Berg en Dal, de Winkeliersvereniging Bellevue en BIZ Groesbeek Centrum hebben gevraagd om overkappingen versneld mogelijk te maken en de terrasuitbreidingen langer toe te staan.

Wethouder Irma van de Scheur: “De horeca en detailhandel zijn belangrijke sectoren in Berg en Dal. Ze dragen bij aan de leefbaarheid en de werkgelegenheid in de gemeente. Nu de horeca weer gesloten is, wordt het voor die ondernemers nog moeilijker. We willen hen helpen door terrasuitbreidingen en overkappingen tijdelijk toe te staan. Als ze weer open kunnen, hebben ze dus meer mogelijkheden om gasten te ontvangen.

We hopen dat dit snel weer kan. Maar dan moeten we ons wel allemaal aan de regels houden”.

 

Flits

Geen forensische cliënten in pand aan Hüsenhoff in Groesbeek RIBW blaast initiatief in Groesbeek af

GROESBEEK - Natuurlijk vinden wij dat alle inwoners zich welkom en veilig moeten voelen in onze gemeente, ook mensen die om welke reden dan ook begeleiding nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Al jarenlang wonen mensen met een psychische kwetsbaarheid in onze wijken, onder andere aan de Hüsenhoff....

Lees meer...
 
KBO Beek nieuws.november

Onze leden weten het al, de KBO Beek gaat vanaf 1 januari a.s. verder met Antoinette van Anholt als penningmeester, zij neemt de taken over van Gerard de Bruin, die wij danken voor zijn inzet. Antoinette is al enkele jaren lid van de KBO Beek en voelde zich direct geroepen om de ontstane vacature in te vullen. Wij heten haar hartelijk welkom in ons bestuur en hopen dat onze leden haar tijdens onze jaarvergadering ook in de armen zullen sluiten...

Lees meer...
 
Dorpsagenda Ooij presentatie Reiner van Ooiplein

OOIJ - Beste bewoners, Jullie hebben onlangs de bewonersbijeenkomst over het Reiner van Ooiplein bijgewoond. In de bijlage treffen jullie de presentatie  van die avond met daarin de 4 schetsontwerpen voor het plein. Ons verzoek is om het delen met anderen. Praat eens over de ontwerpen met vrienden en met buurtgenoten. Naast de...

Lees meer...
 
Corona

 

 
Gedeeltelijke Lockdown

Klik op Poster


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL