Zoeken


Opening Nederlands grootste pop-up restaurant Proefdruk in historische schatkist PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 28 juli 2020 21:45

Proefdruk Culinair Nijmegen: waar historisch erfgoed en culinaire topkwaliteit samenkomen.

NIJMEGEN -Deze week opende Proefdruk Culinair Nijmegen, het grootste pop-up restaurant van Nederland haar deuren. In de nieuwste hotspot van de Waalstad, Papierfabriek Nijmegen, zal tot eind september iedere twee weken een ander lokaal toprestaurant dagelijks 120 gasten verrassen met haar signature menu’s. Gasten dineren in de fabriekshal van de bekende, uit 1908 daterende KNP/Sappi Papierfabriek. Om de geschiedenis voelbaar te maken werden vele elementen, letterlijk en figuurlijk, van zolder gehaald om ze nieuw leven in te blazen. Met de samenwerking hopen de horecaondernemers extra inkomsten te genereren en gasten op een veilige manier een mooie avond te bezorgen..... Zie leesmeer.

Foto’s: kijk HIER

De lockers waar medewerkers dagelijks hun spullen in bewaarden, de beschermende helmen met de namen van mensen, de spoelkeuken uit de kantine en tafels en stoelen vanuit het hele gebouw; overal is de sfeer van de ‘oude papierfabriek’ voelbaar. De tafel waar de directie vroeger aan vergaderden doet nu dienst als Chefs Table. Kortom, de industriële sfeer van toen en de culinaire topkwaliteit van nu.

Proefdruk: Chantal Peters, eigenaar van Papierfabriek Nijmegen; ‘De opening was letterlijk en figuurlijk een Proefdruk voor alle ondernemers en medewerkers. De reserveringen stromen binnen vanuit het hele land maar we willen iedereen een kans geven om in deze drie maanden minimaal een keer te komen kijken. Daarom hebben we de capaciteit verhoogd van 100 naar 120 personen per avond zonder in te boeten op veiligheid en voldoen we nog ruimschoots aan de richtlijnen van het RIVM.’

Reserveren = proeven:
Om zeker te zijn van een mooie tafel, wordt gasten gevraagd vooraf te reserveren via proefdruknijmegen.nl.  Er zijn de komende weken nog wel tafels te reserveren maar de restaurateurs adviseren om er tijdig bij te zijn. Na de aftrap door Bistrobars Berlin en Bankoh, met huisadviseur en meesterkok Ron Blaauw, zal de luxe cateraar De Honneurs op 4 augustus het stokje overnemen, gevolgd door Restaurant Groenewoud op 18 augustus.

Samenwerken: Het concept is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bas Berden van 024events, Chantal Peters van Papierfabriek Nijmegen en de zeven Nijmeegse restaurateurs. Door samen te werken hopen de ondernemers de pijn van afgelopen maanden een beetje te verzachten.

Deelnemende restaurants: Vaste gasten die hun favoriete menu’s nu op nieuwe locatie kunnen eten of nieuwsgierige fijnproevers die nou toch dat ene restaurant willen proberen.

Dit zijn de namen die tot nu toe op de kalender staan:

1. Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh – tot en met zondag 2 augustus
2. De Honneurs – dinsdag 4 augustus – zondag 16 augustus
3. Restaurant Groenewoud – dinsdag 18 augustus – zondag 30 augustus
4. Hotel Credible – dinsdag 1 september – zondag 6 september
5. Foodbar De Pelgrim – dinsdag 8 september – zondag 13 september
6. Renato’s Pizzeria – dinsdag 15 september – zondag 20 september

De pop-up zal worden op een verrassende manier worden afgesloten. www.proefdruknijmegen.nl

 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE