Zoeken


Berg en Dal wil geen uitstel Wet Woonplaatsbeginsel PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 15 mei 2020 20:32

De gemeente Berg en Dal wil al lange tijd een wijziging van het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet. De gemeente heeft relatief veel instellingen, waar ook jongeren verblijven die uit andere gemeenten komen. Berg en Dal draagt de..

kosten daarvoor. Volgens de berekeningen gaat het jaarlijks om € 750.000. Deze kosten vangt de gemeente al zes jaar op. De wet zou per 1 januari 2021 veranderen, waardoor de gemeente van herkomst financieel verantwoordelijk wordt voor het verblijf van jongeren in een instelling in Berg en Dal. Maar nu wil het kabinet de wetswijziging uitstellen naar 1 januari 2022. Berg en Dal wil dat niet.

 

Daarom heeft de gemeente hierover een brief gestuurd aan de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). De VNG is over dit uitstel in gesprek met minister de Jonge. Uitstel van de wet zorgt voor verhoging van de al bestaande tekorten op het sociaal domein. Deze lopen nu al in de miljoenen.

Waarom uitstel?

Invoering van deze wet op 1 januari 2021 schijnt niet meer haalbaar te zijn vanwege de coronamaatregelen. Maar ook omdat het lastig blijkt te zijn om de gemeente van herkomst te achterhalen van jongeren die al langere tijd in verblijf zijn.

Zo snel mogelijk invoeren Wet Woonplaatsbeginsel

De gemeente vindt het belangrijk dat deze nieuwe wet toch zo snel mogelijk wordt ingevoerd. Als de wetswijziging toch wordt uitgesteld, vinden wij dat gemeenten die hiervan nadeel ondervinden gecompenseerd moeten worden. Berg en Dal dus ook


 

Flits

Te koop op Camping Hierden/ Harderwijk Stacaravan

Sta Caravan te koop

TE KOOP: Op camping Peperkamp Hierden/ Harderwijk stacaravan met wintervaste Toernesol voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 200. Zonder standplaats, andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Aanvaarding in overleg Info 0651707979. Meer foto’s HIER

Ook los verkoop van voortent voor €450.00 en knikarm zonnescherm voor  €250.00 en camping schuur € 100.00 mogelijk..

Aanvaarding in overleg Info 0651707979.


 


 
Taalcafés in Groesbeek en Leuth weer open

Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de bibliotheken in Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL