Zoeken


Grondbodem onderzoek Kekerdomse Stiftshof PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 25 november 2019 19:19

KEKERDOM Het was mistig maandagmorgen 25 november waar door ARCHEOPRO een bedrijf gespecialiseerd in arichologies bodemonderzoek nabij het Kekerdomse kerkje, weerstand metingen werden verricht in de Parochieweide. Het doel hiervan is gegevens te krijgen over de plaats waar vermoedelijk een klooster heeft gestaan. Vorig jaar werden mede door de langdurige droogte contouren van fundamenten zichtbaar. Vrijwilligers hebben zich ingezet om hier meer onderzoek naar te doen. Na een gekregen subsidie hebben ze een professioneel bedrijf ingeschakeld voor een verder onderzoek.Het onderzoek werd verricht door drs. ing Joep Orbons (Senior Archeoloog, Senior Specialist Geofysica) samen met enkele vrijwilligers. Men wil ook bij de Lange Paal tussen Kekerdom en Millingen een onderzoek laten verrichten.

Update: De eerste blik in de grove gegevens stemt hoopvol. Er is wel degelijk iets zichtbaar in de bodem. Maar de grote hoeveelheid data moeten eerst grondiger geanalyseerd worden met de computer. Dat zal ongeveer een maand kosten. Dan weten we hopelijk meer!

Foto’s © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE