Zoeken


Gouden jubileum Gemengd Koor O.L.V. van het Heilig Hart Kerk Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 25 november 2019 13:32

BERG EN DAL- Zondag 24 november werd tijdens de Eucharistieviering in . de O.L.Vrouw van het Heilig Hart Kerk met het 50-jarig bestaan van “Gemengd koor”, o.l.v Denise Jonker-Vermont gevierd. Celebrant was Jacques Grubben De kerk in Berg en Dal maakt deel uit van de parochie “ Heilige Drie-eenheid”, waartoe meerdere kerken in Nijmegen Zuid behoren. Tijdens dit jubileum waarvoor de belangstelling groot was werden 3 leden van het eerste uur gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap, dit waren, Ria Zweers, Ria Jacobs en Wilma Hooghof.  Deze leden kwamen lang geleden met hun baby in de kinderwagen naar de koorrepetities en zijn ook nu altijd present. Het koor telt op dit moment bijna 25 leden. Alle stemgroepen zijn bezet, maar we kunnen in al die stemgroepen nieuwe leden gebruiken om de kwetsbaarheid te verminderen. Het koor beschikt over een vaste begeleider/organiste, Ans Rademaker en twee dirigenten: Denise JonkerTermondt en Frans Geertsen.

In 2017 werd de 50ste verjaardag van de huidige kerk gevierd; deze kerk een ontwerp van de architect Jan Strik. De kerk kwam tot stand, omdat de uit 1928 stammende Rectoraatskerk te klein werd voor de gemeenschap in Berg en Dal en vooral dankzij de dynamische Pastoor van Helvoirt. In die nieuwe kerk kwam in 1969 een nieuw koor, het huidige “Gemengd Koor”,een combinatie van het toen nieuw opgerichte dameskoor en de restanten van het in dat jaar ”kwijnende” mannenkoor.

Na de Eucharistieviering bracht muziekgezelschap Edelweisz een serenade. En was er een onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig samenzijn.

Foto’s: ©  René Hendriks. Klik HIER of op


 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE