Zoeken


Ook Frenkie de Jong helpt De Boeg vooruit PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 19 november 2019 08:19

GROESBEEK / NIJMEGEN - Stichting De Boeg heeft gisteren een cheque van € 15.155 euro ontvangen. Het geld is bijeengebracht door 30 leerlingen uit de bovenbouw van het Montessori College uit Nijmegen en Groesbeek. De leerlingen namen in september deel aan de jaarlijkse beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. De opbrengst van deze actie ‘Groot verzet tegen kanker’ is bestemd voor het goede doel. Zestig procent van de opbrengst gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF); de overige veertig procent wordt verdeeld onder andere stichtingen, zoals De Boeg. Ook een team van De Boeg en communicatiebureau JEEN namen deel aan de inzamelingsactie. Het geld dat werd ingezameld is niet alleen afkomstig van het evenement in Frankrijk, maar komt ook uit de verkoop van een gesigneerd shirt dat Barcelona-speler Frenkie de Jong aan het Montessori College heeft geschonken . Stichting De Boeg biedt in een bungalow op Park Dekkerswald in Groesbeek ouders en hun zieke kind de gelegenheid om daar maximaal zes weken kosteloos te verblijven, terwijl het kind in het ziekenhuis behandeld wordt. Zo wordt voorkomen dat kinderen langdurig in een ziekenhuis moeten verblijven en dat ouders vaak op en neer moeten rijden.

De in 2015 opgerichte stichting De Boeg is tot nu toe afhankelijk van giften en materiële ondersteuning. Er zijn gesprekken met Tweede Kamerfracties om tot een structurele financiering van het kindergasthuis te komen. ‘We denken dat het de goede kant op gaat, omdat door jullie initiatief volop de schijnwerpers op De Boeg worden gezet. Zo kan iedereen begrijpen dat het belangrijk is voor kinderen om hier te verblijven en niet in een ziekenhuisbed,’ zei voorzitter Sjaak Thijssen van De Boeg tijdens de overhandiging van de cheque.

Op foto leerlingen van het Montessori College bij de overhandiging van de cheque aan voorzitter Sjaak Thijssen van De Boeg; rechts Wilbert Lamers docent lichamelijke opvoeding aan het Montessori College Foto: Robert Oor.


 

Flits

Zaalsporten voor Senioren bij KBO Beek

BEEK - Lessen die gericht zijn op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door de....

Lees meer...
 
Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
Open huis bij stichting

Zaterdag 7 december is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst.Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER