Zoeken


Ook Frenkie de Jong helpt De Boeg vooruit PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 19 november 2019 08:19

GROESBEEK / NIJMEGEN - Stichting De Boeg heeft gisteren een cheque van € 15.155 euro ontvangen. Het geld is bijeengebracht door 30 leerlingen uit de bovenbouw van het Montessori College uit Nijmegen en Groesbeek. De leerlingen namen in september deel aan de jaarlijkse beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. De opbrengst van deze actie ‘Groot verzet tegen kanker’ is bestemd voor het goede doel. Zestig procent van de opbrengst gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF); de overige veertig procent wordt verdeeld onder andere stichtingen, zoals De Boeg. Ook een team van De Boeg en communicatiebureau JEEN namen deel aan de inzamelingsactie. Het geld dat werd ingezameld is niet alleen afkomstig van het evenement in Frankrijk, maar komt ook uit de verkoop van een gesigneerd shirt dat Barcelona-speler Frenkie de Jong aan het Montessori College heeft geschonken . Stichting De Boeg biedt in een bungalow op Park Dekkerswald in Groesbeek ouders en hun zieke kind de gelegenheid om daar maximaal zes weken kosteloos te verblijven, terwijl het kind in het ziekenhuis behandeld wordt. Zo wordt voorkomen dat kinderen langdurig in een ziekenhuis moeten verblijven en dat ouders vaak op en neer moeten rijden.

De in 2015 opgerichte stichting De Boeg is tot nu toe afhankelijk van giften en materiële ondersteuning. Er zijn gesprekken met Tweede Kamerfracties om tot een structurele financiering van het kindergasthuis te komen. ‘We denken dat het de goede kant op gaat, omdat door jullie initiatief volop de schijnwerpers op De Boeg worden gezet. Zo kan iedereen begrijpen dat het belangrijk is voor kinderen om hier te verblijven en niet in een ziekenhuisbed,’ zei voorzitter Sjaak Thijssen van De Boeg tijdens de overhandiging van de cheque.

Op foto leerlingen van het Montessori College bij de overhandiging van de cheque aan voorzitter Sjaak Thijssen van De Boeg; rechts Wilbert Lamers docent lichamelijke opvoeding aan het Montessori College Foto: Robert Oor.


 

Flits

Te koop op Camping Hierden/ Harderwijk Stacaravan

Sta Caravan te koop

TE KOOP: Op camping Peperkamp Hierden/ Harderwijk stacaravan met wintervaste Toernesol voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 200. Zonder standplaats, andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Aanvaarding in overleg Info 0651707979. Meer foto’s HIER

Ook los verkoop van voortent voor €450.00 en knikarm zonnescherm voor  €250.00 en camping schuur € 100.00 mogelijk..

Aanvaarding in overleg Info 0651707979.


 


 
Taalcafés in Groesbeek en Leuth weer open

Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de bibliotheken in Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL