Zoeken


Scholieren bouwen eigen stad PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 november 2019 18:28

GROESBEEK - Berg en Dalse scholieren bouwen eigen stad Bijna 200 leerlingen van basisscholen in de gemeente Berg en Dal komen op 12, 14, 18 en 21 november naar het gemeentehuis om een eigen stad te bouwen. Zij doen dit met het leerzame rollenspel “Democracity”.  Op deze dagen spelen twee groepen Democracity. Per groep duurt het programma twee uur. ProDemos heeft begeleiders voor de spelleiding. Een aantal raadsleden zijn bij de uitvoering aanwezig. Na het spel kunnen de kinderen vragen stellen aan de raadsleden over allerlei zaken over de gemeente(raad).

Donderdag 14 november waren de leerlingen van groep 8 van Bso De Sieppe in het gemeentehuis, om een jeugdraad samen te stellen en te spelen, ditmaal....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op

waren VVD raadslid Mechtel ten Doeschgate en Pvda raadslid Lesly Albert aanwezig om vragen te beantwoorden b.v waarom zij raadslid waren geworden en wat het inhield? Waarom Democracity? De gemeenteraad van Berg en Dal heeft in november 2018 een motie van de PvdA aangenomen om de jeugd meer te betrekken bij de lokale politiek. De raadswerkgroep Jeugd en Politiek is in het leven geroepen om dit uit te werken. Democracity is daar de start van. Voor wie? Democracity is gemaakt voor kinderen van groep 8 uit het basisonderwijs. Alle basisscholen uit de gemeente Berg en Dal hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het spel. Basisscholen uit Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Beek en Kekerdom hebben hier enthousiast op gereageerd.

Wat is Democracity? Het is niet makkelijk om samen besluiten te nemen. Democracity is een spel waarbij kinderen meer leren over hoe democratie werkt. De kinderen beginnen met het oprichten van politieke partijen. Daarna moeten zij keuzes maken over de invulling van de stad, zoals de natuur en de voorzieningen (bibliotheek, brandweer, scholen). Dit kan alleen door goed samen te werken.

 

Flits

Zaalsporten voor Senioren bij KBO Beek

BEEK - Lessen die gericht zijn op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door de....

Lees meer...
 
Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
Open huis bij stichting

Zaterdag 7 december is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst.Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER