Zoeken


Duurzame Dorpen Tour Millingen Energieneutraal PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 15 november 2019 07:25

MILLINGEN a/d RIJN - Woensdag 13 november was de Duurzame Dorpen Tour te gast in de Gelderse Poort aan de Rijndijk. De Dorpentour heeft als doel te informeren over duurzaam leven, wonen en werken.  In Millingen is een groep mensen actief met het onderzoeken hoe Millingen energieneutraal kan worden. In het kort komt het hierop neer: door op alle daken zonnepanelen te leggen ontstaat er een overschot aan energie. Dit overschot kan gebruikt.....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op

worden om waterstof te produceren. Met deze waterstof kunnen de woningen worden verwarmd. Na het welkom door Liny  Toenders vertelde Keynote sprekers Alphons Klomberg en George Ketel hoe Millingen Energieneutraal kan worden en hoe het in zijn werk kan gaan, op welke manier het voor iedereen toegankelijk is. Een boeiend en vernieuwend verhaal! Hierna vertelt Marike Wulffraad over de SWOM en het maandelijkse Repair Café, met welke reparaties u daar terecht kunt, hoe gaat het in zijn werk? Wie zijn die mensen die uw apparaten weer aan de praat krijgen? Welke tips kunnen ze u geven om uw spullen een langer leven te geven? Ondersteund met dia presentatie informeerde Trees van Hal over natuurvriendelijk tuinieren vanuit de Vereniging Ekologisch Leven en Tuinieren.

 

Dat deed ook Herman Scholtens, die een melkveebedrijf heeft op de rand van Millingen, hij laat ook zien hoe er in de agrarische sector heel energiebewust wordt omgegaan met hergebruik en hoe energie in zijn bedrijf hergebruikt wordt en wat boeren doen om het milieu gezond te houden. Bart en Peter Frank gaan in op energieverbruik en besparing in de woningen, delen hun kennis over welke stappen hierin genomen kunnen worden en geven u tips over hoe u betrouwbare informatie kunt inwinnen en de regie in eigen handen kunt houden. Na de presentaties waren tafelgesprekken met presentators om vragen te stellen of informatie krijgen over een onderwerpen dat in bijzondere belangstelling staan. Jos van de Lint van Loket Duurzaam Wonen van de Gemeente Berg en Dal was ook aanwezig om vragen te beantwoorden. muziek werd verzorgd door Willemz en Janzzen. Voor contact en meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).


 

Flits

Zaalsporten voor Senioren bij KBO Beek

BEEK - Lessen die gericht zijn op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door de....

Lees meer...
 
Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
Open huis bij stichting

Zaterdag 7 december is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst.Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER