Zoeken


Ooij heeft zijn eigen Spoornet PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 10 november 2019 08:29

OOIJ- Een meer dan geslaagde open dag zaterdag 9 november van de VSZ (Vereniging Spoorgroep Zwitserland). Regio Noordoost Nederland in dorpshuis “De Sprong” De vereniging  had groots uitgepakt om de officiële opening van haar nieuwe onderkomen te vieren. Treinfanaat Erik de Zwart bekend o.a. van radio Veronica en 538 was uitgenodigd om de officiële openingshandeling te verrichten, deze bestond uit het doen oplichten op een kaart van het Zwitserse spoorwegennet. Sinds het voorjaar hebben ze hun domicilie in het dorpshuis en is er hard toegewerkt naar deze open dag. In de beneden verdieping is een H0m-regiomodulebaan van de Zwitserse spoorwegen natuurgetrouw nagebouwd, met landschappen uit de Zwitserse kantons, zoals een baan Seewis-Valzeina met de Chlus (de kloof van de rivier de Landquart) en station Grüsch als centraal punt. Boven kon men aan tafels de activiteiten zien waaruit de fijne kneepjes van het model bouwen bestaan, want alles wordt hier zelf gemaakt van rails t/m huizen, bomen en overgang slag/bomen rotsen ect. Ook stond er een grote spoorbaan opgesteld waar de jeugd zelf achter de knoppen mocht zitten. Een film bekijken naar voorbeeld van Rail Away. Regelmatig bezoeken leden Zwitserland om weer nieuwe ideeën op te doen. Rond de 450 belangstellende wisten de weg naar Ooij te vinden.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...