Zoeken


Preek van de Leek. Politica’s op de preekstoel. Lesley Albers wint Jury prijs. Irma van de Scheur de publieksprijs. PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 04 november 2019 00:04

GROESBEEK - In een goed gevulde Protestantse kerk stonden zondagmiddag 3 november in drie 
politica’s op de preekstoel, dit zijn het jongste vrouwelijke raadslid Lesley Albers en wethouders Sylvia Fleuren en Irma van de Scheur zij waren bereid gevonden om over hun politieke passie een lekenpreek te houden in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht. Dit jaar wordt gevierd hoe vrouwen in 1919 eindelijk – na een lange strijd door moedige vrouwen - het recht kregen te stemmen. Dit stemrecht viert Berg en Dal met een inspirerende en vrolijke middag in de kerk. De politica’s vertellen hoe zij de politiek ervaren en wie voor hen voorbeelden zijn geweest. Het worden persoonlijke verhalen zonder partijpolitiek.Tussen de preken door werd onder muzikale begeleiding van raadslid Wim Bakker gedichte voorgelezen door Wilm Janssen en gezongen door van raadslid Hennie Eikholt en Rob Verheijen en een publieks quiz gehouden door Janneke Ruijs, zij leidde ook het programma. Op het programma werd (ingebroken) door activiste en oud Dollemina Regien Uijlings uit Beek, met haar versie van een preek – ”Er was eens een dame uit Beek - Wilde meedoen aan de preek van de Leek - Taalkundig was’t een gevecht - Ze praatte het krom het was eigenlijk recht – Tot het op  het einde, de preek van de leek bleek”. Er was een jury die gevormd werd door Ria Hopman, Tineke Lodders- Elfferich en Erna van de Ven. Rond half vijf was de bekendmaking van de meest inspirerend preek, dit werd raadslid Lesly Albers, op 2 kwam Irma van de Scheur en 3e werd Sylvia Fleuren, de publieksprijs ging naar wethouder Irma van der Scheur. Ook het publiek mocht een stem uitbrengen, hier gingen de meester stemmen naar Wethouder Irma van de Scheur. Na kom in de Serre getoost worden op 100 jaar kiesrecht voor iedere Nederlander.

Foto’s: © Bert Roodbeen.Kilik HIER of op

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...