Zoeken


Rotary Club Nijmegen poot met bewoners tulpenbollen bij Kalorama. PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 03 november 2019 19:35

BEEKZaterdagmorgen 2 november hebben clubleden van Rotary Club Nijmegen bij verzorgingshuis Kalorama samen met bewoners tulpenbollen gepoot op het grasveld voor de hoofdingang. Deze tulpenbollenactie was een onderdeel van de internationale actie Help Polio De Wereld Uit. ‘We zijn er trots op dat we een eigen speciale tulp- genaamd ‘End Polio Now’ hebben die aankomend voorjaar het grasveld voor de hoofdingang een fleurig aanblik geeft,  zij oud gouverneur Fons Jacobs’. De gasten werden met koffie en gebak ontvangen in de activiteitenruimte, Cily Romy van Kalorama hete iedereen welkom dat deed ook de Gouverneur van de Rotary Club Nijmegen, Anneke Assen, zij sprak over het belang om Polio de wereld uit te helpen, oud districtsgouverneur Fons Jacobs verteld nog dat de tulp in een Box verkrijgbaar is voor € 15,-, daarvan is € 10,- bestemd voor het goede doel, door de Bill & Melinda Gates Foundation wordt dit nog eens verdrievoudigd. Met enkele bewoners werden er vervolgens buiten de honderden bollen gepoot in de vorm van een Rotary Wiel, vanwege de slechte weersverwachting waren een dag eerder al de meeste bollen gepoot. Weer terug in de activiteitenruimte overhandigde oud districtsgouverneur Fons Jacobs aan Gouverneur Anne Asten een cheque van € 3500,- voor het goede doel, de teller stond zaterdag op  € 4000,-. De bewoners werden geholpen door een speciale gast uit Oeganda,William Amanzuru, hij is de tiende gast is van Schelte City Nijmegen, en was onder de indruk van deze solidariteitsactie en de betrokkenheid van ouderen. "Een onvergetelijke ervaring!" Zo kwalificeerde hij de regenachtige ochtend waarop honderden tulpenbollen de grond in gingen." William kreeg van de oud districtsgouverneur Fons Jacobs en Gouverneur Anneke Assen een box tulpenbollen om ze in het thuisland Oeganda te planten, ook bewoner Cory Groenen kreeg een tulpenbox.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op 


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...