Zoeken


Boze bewoners op infoavond bouwplan oude gemeentehuis Beek PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 30 oktober 2019 19:02

BEEK – Boos waren ze, de omwonenden uit de omgeving van het oude gemeentehuis in Beek en leden van het burgerinitiatief. Dinsdagavond 29 oktober was er in het Kulturhus van Beek een informatieavond  over de laatste bouwplannen van Ton Hendriks van Doornik Vastgoed uit Nijmegen, om in het voormalig gemeentehuis 25 appartementen waarvan enkele met dakterras te realiseren. Nadat eerdere plannen waren afgewezen, denk hij nu via een kruimelprocedure de plannen toch kan uitvoeren. Naast de ruim aanwezigen buurtbewoners en leden van burginitiatief waren er ook enkele gemeenteraadsleden aanwezig en wethouder Nelson Verheul. Een veelgehoorde opmerking van buurtbewoners was o.a. bang voor parkeeroverlast. Het burgerinitiatief voelde zich niet gehoord en zag niets terug van hun inbreng in het laatste (ver)bouwplan van Ton Hendriks.

Wethouder Verheul kreeg te horen dat hij niet voor de buurt-bewoners op kwam, maar meer voor de andere partij, hij ontkende dit nadrukkelijk, ''ik ben er voor iedereen was zijn antwoord'' ik heb het laten toetsen, ook juridisch, maar moet mij aan de wet houden, ik kan er verder niets tegen doen, aldus de wethouder. Eventueel is er altijd nog rechtsgang mogelijk, ’dat’ zal zeker ook gebeuren lieten de bewoners horen. Foto: © Bert Roodbeen.


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...