Zoeken


Boze bewoners op infoavond bouwplan oude gemeentehuis Beek PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 30 oktober 2019 19:02

BEEK – Boos waren ze, de omwonenden uit de omgeving van het oude gemeentehuis in Beek en leden van het burgerinitiatief. Dinsdagavond 29 oktober was er in het Kulturhus van Beek een informatieavond  over de laatste bouwplannen van Ton Hendriks van Doornik Vastgoed uit Nijmegen, om in het voormalig gemeentehuis 25 appartementen waarvan enkele met dakterras te realiseren. Nadat eerdere plannen waren afgewezen, denk hij nu via een kruimelprocedure de plannen toch kan uitvoeren. Naast de ruim aanwezigen buurtbewoners en leden van burginitiatief waren er ook enkele gemeenteraadsleden aanwezig en wethouder Nelson Verheul. Een veelgehoorde opmerking van buurtbewoners was o.a. bang voor parkeeroverlast. Het burgerinitiatief voelde zich niet gehoord en zag niets terug van hun inbreng in het laatste (ver)bouwplan van Ton Hendriks.

Wethouder Verheul kreeg te horen dat hij niet voor de buurt-bewoners op kwam, maar meer voor de andere partij, hij ontkende dit nadrukkelijk, ''ik ben er voor iedereen was zijn antwoord'' ik heb het laten toetsen, ook juridisch, maar moet mij aan de wet houden, ik kan er verder niets tegen doen, aldus de wethouder. Eventueel is er altijd nog rechtsgang mogelijk, ’dat’ zal zeker ook gebeuren lieten de bewoners horen. Foto: © Bert Roodbeen.


 

Flits

KBO Beek extra activiteiten

BEEKDe KBO Beek gaat 14 november naar de 55+ EXPO.  Deze beurs in een totaal nieuwe stijl, waarvan alles te ...

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
De hanen kraaien weer in de Boerenbond – Pets Place!

Groesbeek - Kleindierenvereniging Edelras houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober a.s. haar tweejaarlijkse kleindierententoonstelling wederom op ...

Lees meer...
 
Open huis zaterdag 5 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/HORST - Zaterdag 5 oktober is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen.....

Lees meer...