Zoeken


Koninklijke Onderscheidingen voor vrijwillige brandweer gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 27 oktober 2019 12:14

GROESBEEK - Zaterdag 26 oktober ontvingen maar liefst 18 vrijwillige brandweermannen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal. De brandweervrijwilligers hebben zich allen langdurig ingezet voor de openbare veiligheid in de gemeente Berg en Dal. Alle 18 brandweermannen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Foto’s; © Bert. Roodbeen. Klik HIER of op

Volgens de huidige regels komt een brandweervrijwilliger vanaf 20 dienstjaren in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Het aanvragen van een lintje voor de brandweer is een vrije keuze van de burgemeester en gebeurt in de ene gemeente wel, en in de andere niet.

Burgemeester Slinkman is een groot voorstander van een koninklijk eerbewijs voor ‘zijn’ brandweer en heeft koning Willem-Alexander in het verleden met regelmaat verzocht een brandweervrijwilliger het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau toe te kennen. Bijvoorbeeld bij een afscheid of dienstjubileum.

In Den Haag is besloten dat na 1 januari 2020 deze regeling komt te vervallen. De burgemeester vindt het maatschappelijk belang van de brandweer buitengewoon groot en betreurt de maatregel. Daarom heeft hij gebruik gemaakt van deze laatste mogelijkheid en voor àlle brandweerlieden in de gemeente Berg en Dal met 20 dienstjaren of meer een Koninklijke Onderscheiding aangevraagd.

Mark Slinkman: “Er wordt ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan in onze mooie dorpen en daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Dat geldt zeker ook voor onze brandweervrijwilligers. Elke week een oefenavond, hard studeren op de vereiste diploma’s en bij nacht en ontij klaar staan om over onze veiligheid te waken. En dat tientallen jaren aaneen. Een koninklijk eerbewijs hebben zij zeker dubbel en dwars verdiend!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aantal dienstjaren brandweer Groesbeek.

G.W.M. (Gerard) de Groot (25).

W.J. (Wim) Jagtenberg (24).

O.J. (Oscar) Ooievaar (23).

R.A. (Ronald) Vink (24).

E.H.A. (Eric) Zigenhorn (29).

R.T.J.M. (Ronnie) Zwitserloot (20).

C. (Chris) Peters (20).

Aantal dienstjaren brandweer Beek-Ubbergen.

B.A.W. (Barton) Arnts (24).

A.G.W. (Anton) Arts (22).

M.J.A. (Marc) Bartelds (20).

J.H.B. (Jeroen) Janssen (21).

W.C.A. (Wilco) van de Pas (21).

M.C.M.A. (Michiel) Spierings (25).

Aantal dienstjaren brandweer Millingen a/d Rijn.

J.T.C.A. (Hans) Driessen (20).

P.B.G. (Peter) Heijmen (23).

T.G.W. (Theo) Kievits  (27).

B.W.J.M. (Ben) Kregting (30).

C.T.W. (Kees) van der Velden (24).

 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE