Zoeken


Boekpresentatie ‘Het ziet hier zwart van de witte lakens.’ Leuth PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 27 oktober 2019 07:21

LEUTH Stoelen moesten worden bijgezet zo groot was de belangstelling voor de boekpresentatie ‘Het ziet hier zwart van de witte lakens’ van Jan van Eck en Hans Giesbertz. Na het openingswoord zong het Hartkoor uit Kekerdom  o.l.v. Monique Jansen liedjes op bekende melodieën met aangepaste tekst uit het oorlogsdagboek van Lambert Janssen, begeleid door Arian Verheij en Kathleen Awater op de accordeons. Het veroorzaakte bij sommige een brok in de keel. Hans Giesbertz en Jan van Eck vertelde kort over de geschiedenis en de inhoud van het boek, waarin Leuthse oorlogsevacués  hun verhaal deelde. Een verhaal uit het boek werd voorgelezen door Gerrit Hendriks. Waarna wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en dal    het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. Het boek is niet alleen een document, maar ook een monument voor de huidige en toekomstige generaties. Het boek kwam tot stand door finaciele steun van de gemeente Berg en Dal, Heemkundekring de ’Duffelt’ en Stichting Kwartier Nijmegen. Er was in de naast gelegen zaal een kleine foto tentoonstelling ingericht.

Maandag 29 oktober zal in het Kulturhus in Leuth een wandtegel worden onthuld die geschonken is door zestig inwoners van Leuth die in de weken voor de evacuatie in de kelders schuilden.

Het Herdenkingsprogramma 75 jaar na dato Leuth’ werd mogelijk gemaakt door; Herdenkingscomitié  4 & 5 mei, Stichting Kwartier Nijmegen, gemeente Berg en Dal en Leuth Weet U Nog. Het boek is nog te verkrijgen bij de plaatselijke super.

Foto’s: © Henk Burgers en Bert Roodbeen. Klik HIER of op 


 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE