Zoeken


Veiligheidscontrole in Groesbeek loont PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 24 oktober 2019 23:46

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal heeft donderdag 24 oktober op de markt samen met de politie, de sociale recherche en de Belastingdienst een grote veiligheidscontrole gehouden in Groesbeek. Resultaten Tijdens de controle zijn ongeveer 600 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd op alcohol, het voertuigreglement, belastingschuld en andere vormen van openstaande schulden/boetes. Dit gebeurde door motorrijders en voertuigen van de politie en belastingdienst die op enkele locaties in Groesbeek stonden opgesteld. De politie heeft 101 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen waaronder alcohol en drugs, verlopen APK, niet opvolgen stopteken, bellen, de technische staat van de voertuigen, niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet dragen van een gordel. Aan twee personen is een educatieve maatregel opgelegd vanwege asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast is een bedrag van €1214,- geïnd aan openstaande boetes...

Foto's:© Peter Farla Klik HIER of op

Vanuit de gemeente wordt verder onderzoek gedaan in een zaak in verband met mogelijke (uitkering)fraude. De Belastingdienst heeft 1054 auto’s gescand. Er zijn 7 auto’s in beslag genomen waarvan er 6 zijn afgevoerd.  Tevens zijn diverse naheffingen opgelegd.

Doel Het doel van deze grootscheepse actie is het vergroten van de veiligheid en het verhogen van de leefbaarheid binnen Berg en Dal. Ook werd er ingezet op het signaleren van misstanden en het voorkomen van ondermijnend gedrag.

Burgemeester Slinkman is tevreden over het verloop van de integrale controle: ‘Door deze actie is nog beter zicht ontstaan op mogelijke illegale activiteiten. Samen met de politie, de belastingdienst en de sociale recherche is een aantal overtredingen geconstateerd waartegen verbaliserend is opgetreden. Hiermee willen we laten zien dat we dit soort gedrag niet toestaan in onze gemeente. Daarin blijven we samenwerken.‘

 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE