Zoeken


Prof. van Winterprijs voor dr. Lennert Savenije. PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 23 oktober 2019 22:14

NIJMEGEN - Woensdagmiddag 23 oktober was de feestelijke uitreiking van de Prof. Van Winterprijs 2019, in De Schepenhal van het stadhuis van Nijmegen. Lennert Savenije werd winnaar met zijn boek, “Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd”. (Uitgeverij Vantilt). En kreeg de prijs uitgereikt door Marietje van Winter. Aan deze prijs is een geldbedrag van € 3500 verbonden en wordt ter beschikking gesteld door het Professor van Winterfonds. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland. Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis organiseert de prijs. Dr. Lennert Savenije bedankte de jury voor de prijs en allen die hebben meegewerkt aan het tot stand komen van dit boek.                                                                                      De jury werd gevormd door, prof. Hanno Brand; Dr. Paul Brusse (voorzitter); Dr. Sophie Elpers; Prof.dr. Renger de Bruin; Dr. Joost Rosendaal’.

Sprekers waren: Ad van Liempt, publicist en programmamaker, hij sprak over de betekenis van lokale en regionale geschiedenis voor onze kennis van de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Hubert Bruls, sprak over de stad Nijmegen en de Tweede Wereldoorlog. Marietje van Winter, emeritus hoogleraar middeleeuwse geschiedenis, over de Prof. Van Winterprijs. Paul Brusse, juryvoorzitter, presenteerde het juryrapport. Dankwoord Lennert Savenije. Meer info kunt u vinden op; www.vanwinterprijs.nl

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


.

 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE