Zoeken


Bart Janssen presenteert: ’Het Verdriet van Nijmegen’ PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 11 oktober 2019 18:52

NijmegenDonderdagmiddag 10 oktober heeft Bart Janssen in een volle St. Stevenskerk zijn tweede boek ‘Het Verdriet van Nijmegen 1940-1945 -Slachtoffers van de tweede Wereldoorlog’ gepresenteerd. Het welkomstwoord werd gesproken door Heleen Wijgers directeur St. Stevenskerk, namens auteur Bart Janssen, uitgeverij Vantilt, boekhandel Dekker vd Vegt en Stichting Stevenskerk. Ze vertelde  dat deze  kerk zeer goed bij deze bijeenkomst past, als icoon van de stad en als middeleeuws monument maar vooral als symbool van wederopbouw, het duurde tot 1953 dat de toren erop stond en tot 1969 de kerk officieel heropend kon worden door Prins Claus. Het boek is evenals zijn eerste uitgave van “De Pijn die Blijft”uit 2005 een monument.

Bart Janssen een toelichting gaf over zijn tweede schepping, en gaf het eerste exemplaar aan burgemeester Hubert Bruls, die sprak dat Bart zijn informatie overal haalt, zelfs op de Leusderheide tijdens een herdenking. Bart Janssen gaf ook nog vier boeken aan een voor hem belangrijke personen. Historicus Lennert Savenije hield een toespraak met als thema ‘Het Verhalen monument’, en de bijdrage van het ook aan historische kennis. Lennert Savenije promoveerde in 2018 voor zijn studie ‘Nijmegen, ‘collaboratie en verzet’ en won de twee jaarlijkse De Prof. Van Winterprijs 2019. Als laatste hield Bart Janssen een signeer sessie van het boek dat in de kerk te koop was, waarvoor zich snel een lange rij vormde.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  Klik HIER, of op

 

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL