Zoeken


Bart Janssen presenteert: ’Het Verdriet van Nijmegen’ PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 11 oktober 2019 18:52

NijmegenDonderdagmiddag 10 oktober heeft Bart Janssen in een volle St. Stevenskerk zijn tweede boek ‘Het Verdriet van Nijmegen 1940-1945 -Slachtoffers van de tweede Wereldoorlog’ gepresenteerd. Het welkomstwoord werd gesproken door Heleen Wijgers directeur St. Stevenskerk, namens auteur Bart Janssen, uitgeverij Vantilt, boekhandel Dekker vd Vegt en Stichting Stevenskerk. Ze vertelde  dat deze  kerk zeer goed bij deze bijeenkomst past, als icoon van de stad en als middeleeuws monument maar vooral als symbool van wederopbouw, het duurde tot 1953 dat de toren erop stond en tot 1969 de kerk officieel heropend kon worden door Prins Claus. Het boek is evenals zijn eerste uitgave van “De Pijn die Blijft”uit 2005 een monument.

Bart Janssen een toelichting gaf over zijn tweede schepping, en gaf het eerste exemplaar aan burgemeester Hubert Bruls, die sprak dat Bart zijn informatie overal haalt, zelfs op de Leusderheide tijdens een herdenking. Bart Janssen gaf ook nog vier boeken aan een voor hem belangrijke personen. Historicus Lennert Savenije hield een toespraak met als thema ‘Het Verhalen monument’, en de bijdrage van het ook aan historische kennis. Lennert Savenije promoveerde in 2018 voor zijn studie ‘Nijmegen, ‘collaboratie en verzet’ en won de twee jaarlijkse De Prof. Van Winterprijs 2019. Als laatste hield Bart Janssen een signeer sessie van het boek dat in de kerk te koop was, waarvoor zich snel een lange rij vormde.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  Klik HIER, of op

 

Flits

Te koop op Camping Hierden/ Harderwijk Stacaravan

Stacaravan te koop. 1800.00.

TE KOOP: Op camping Peperkamp Hierden/ Harderwijk goed onderhouden stacaravan veluwe maat 750 x 230 mrt met wintervaste Toernesol luxe voortent met aluminimum staanders/liggers, dubbel plafond, vlonder-vloer schuifdeur en schuif vliegendeur, incl: inventaris, zoals koelvrieskast tuinmeubelen, metalen camping berg/fietsschuur 250 x 200 mrt met schuif dur. zknikarm zonnenscherm 3 x 2.50 mrt . Zonder standplaats. Vraagprijs 1800.00. Aanvaarding in overleg; Info 0651707979. Meer foto’s HIER

Ook los verkoop van voortent voor €450.00 en knikarm zonnescherm voor  €250.00 en metalen camping schuur € 100.00 mogelijk..

Aanvaarding in overleg Info 0651707979.


 


 
Taalcafés in Groesbeek en Leuth weer open

Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de bibliotheken in Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL