Zoeken


Bart Janssen presenteert: ’Het Verdriet van Nijmegen’ PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 11 oktober 2019 18:52

NijmegenDonderdagmiddag 10 oktober heeft Bart Janssen in een volle St. Stevenskerk zijn tweede boek ‘Het Verdriet van Nijmegen 1940-1945 -Slachtoffers van de tweede Wereldoorlog’ gepresenteerd. Het welkomstwoord werd gesproken door Heleen Wijgers directeur St. Stevenskerk, namens auteur Bart Janssen, uitgeverij Vantilt, boekhandel Dekker vd Vegt en Stichting Stevenskerk. Ze vertelde  dat deze  kerk zeer goed bij deze bijeenkomst past, als icoon van de stad en als middeleeuws monument maar vooral als symbool van wederopbouw, het duurde tot 1953 dat de toren erop stond en tot 1969 de kerk officieel heropend kon worden door Prins Claus. Het boek is evenals zijn eerste uitgave van “De Pijn die Blijft”uit 2005 een monument.

Bart Janssen een toelichting gaf over zijn tweede schepping, en gaf het eerste exemplaar aan burgemeester Hubert Bruls, die sprak dat Bart zijn informatie overal haalt, zelfs op de Leusderheide tijdens een herdenking. Bart Janssen gaf ook nog vier boeken aan een voor hem belangrijke personen. Historicus Lennert Savenije hield een toespraak met als thema ‘Het Verhalen monument’, en de bijdrage van het ook aan historische kennis. Lennert Savenije promoveerde in 2018 voor zijn studie ‘Nijmegen, ‘collaboratie en verzet’ en won de twee jaarlijkse De Prof. Van Winterprijs 2019. Als laatste hield Bart Janssen een signeer sessie van het boek dat in de kerk te koop was, waarvoor zich snel een lange rij vormde.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  Klik HIER, of op

 

Flits

Zaalsporten voor Senioren bij KBO Beek

BEEK - Lessen die gericht zijn op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door de....

Lees meer...
 
Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
Open huis bij stichting

Zaterdag 7 december is het weer de 1e zaterdag van de maand, en dus “open huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek-Horst.Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER