Zoeken


Waar parkeren en wandelen tijdens proefvaart Voetveer PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 10 oktober 2019 20:11

Zie kaart en lees meer…

Ooij Bemmel -Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober gaat het voetveer tussen Bemmel en de Ooijpolder voor het eerst proefvaren! Na jaren voorbereiding is het dan eindelijk zover, de pont gaat varen tussen de Bemmelse Polder (vlakbij de zandwinner K3/Delta) en de Ooijpolder (ter hoogte van Groenlanden). Zo kan iedereen aan het begin van de herfstvakantie al een keer genieten van deze nieuwe toeristische verbinding die in de toekomst regelmatig zal gaan varen.

Op beide dagen gaat de pont vanaf 9:30u varen en rond 16:00u is de laatste overtocht. Kosten van de overtocht (enkele reis): €1 p/p (kinderen tot 6 jr. gratis).

NB: neem muntgeld mee want u kunt aan boord NIET pinnen. Op zaterdag is er een officieel moment en zullen wethouder Theo Janssen van Lingewaard en Sylvia Fleuren van Berg en Dal rond 11:00 uur de oversteek maken en hiermee de voorgenomen samenwerking tussen de betrokken gemeenten en de veerbaas Richard van Oijen bekrachtigen.

Wandelroutes: Er is een route uitgezet om vanaf de Bemmelse kant naar Oortjeshekken in de Ooijpolder te wandelen of andersom vanaf Oortjeshekken naar restaurant Zijdewinde aan Bemmelse kant. Nadrukkelijk gaat het bij deze proef om een VOETveer, dwz alleen wandelaars worden overgezet, de fiets mag niet mee aan boord. Later komen er uiteraard wel veerstoepen en een pad om vanaf de dijk bij de pont te komen, zodat de pont ook voor fietsers geschikt zal zijn. Maar kom ook deze keer gerust op de fiets naar de pont, want in de buurt van de oversteekplek kunt u uw fiets parkeren om vervolgens lopend verder te gaan naar de pont. Aan de overkant kunt u daarna naar één van beide restaurants wandelen en genieten van een welverdiende koffie, lunch of andere lekkernij om daarna via een iets andere route terug naar de pont te lopen om weer aan de goede kant van de rivier te eindigen. Bent u iets minder goed ter been of wilt u eens een ander soort vervoermiddel proberen, dan kunt u aan de kant van de Ooijpolder ook gebruikmaken van de milieuvriendelijke Zonnetrein. Deze elektrische voertuigen brengen u gratis van de aanlegplek van het voetveer naar restaurant Oortjeshekken en v.v.

Parkeren auto: In de Ooijpolder is parkeren aan of op de dijk in de buurt van het voetveer niet toegestaan. U wordt dan doorgestuurd richting de (deze dagen gratis!) parkeergelegenheid in de wei van Wim Reijnen, Erlecomsedam 2, Ooij (net voor Oortjeshekken). Het is nadrukkelijk NIET de bedoeling dat u de auto bij restaurant Oortjeshekken neer zet, die parkeerplaats is alleen voor de gasten van Oortjeshekken.

Aan de kant van Bemmel zijn er verschillende plekken waar u kunt parkeren, zoals in de omgeving van De Sprok en restaurant Zijdewinde, maar ook op de parkeerplaats bij De Molenwei. De diverse toeristische parkeerplaatsen van park Lingezegen aan de Zandsestraat en Vossenpelsestraat bieden natuurlijk ook een prima vertrekpunt om naar de pont te wandelen of te fietsen.


 

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL