Zoeken


Waar parkeren en wandelen tijdens proefvaart Voetveer PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 10 oktober 2019 20:11

Zie kaart en lees meer…

Ooij Bemmel -Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober gaat het voetveer tussen Bemmel en de Ooijpolder voor het eerst proefvaren! Na jaren voorbereiding is het dan eindelijk zover, de pont gaat varen tussen de Bemmelse Polder (vlakbij de zandwinner K3/Delta) en de Ooijpolder (ter hoogte van Groenlanden). Zo kan iedereen aan het begin van de herfstvakantie al een keer genieten van deze nieuwe toeristische verbinding die in de toekomst regelmatig zal gaan varen.

Op beide dagen gaat de pont vanaf 9:30u varen en rond 16:00u is de laatste overtocht. Kosten van de overtocht (enkele reis): €1 p/p (kinderen tot 6 jr. gratis).

NB: neem muntgeld mee want u kunt aan boord NIET pinnen. Op zaterdag is er een officieel moment en zullen wethouder Theo Janssen van Lingewaard en Sylvia Fleuren van Berg en Dal rond 11:00 uur de oversteek maken en hiermee de voorgenomen samenwerking tussen de betrokken gemeenten en de veerbaas Richard van Oijen bekrachtigen.

Wandelroutes: Er is een route uitgezet om vanaf de Bemmelse kant naar Oortjeshekken in de Ooijpolder te wandelen of andersom vanaf Oortjeshekken naar restaurant Zijdewinde aan Bemmelse kant. Nadrukkelijk gaat het bij deze proef om een VOETveer, dwz alleen wandelaars worden overgezet, de fiets mag niet mee aan boord. Later komen er uiteraard wel veerstoepen en een pad om vanaf de dijk bij de pont te komen, zodat de pont ook voor fietsers geschikt zal zijn. Maar kom ook deze keer gerust op de fiets naar de pont, want in de buurt van de oversteekplek kunt u uw fiets parkeren om vervolgens lopend verder te gaan naar de pont. Aan de overkant kunt u daarna naar één van beide restaurants wandelen en genieten van een welverdiende koffie, lunch of andere lekkernij om daarna via een iets andere route terug naar de pont te lopen om weer aan de goede kant van de rivier te eindigen. Bent u iets minder goed ter been of wilt u eens een ander soort vervoermiddel proberen, dan kunt u aan de kant van de Ooijpolder ook gebruikmaken van de milieuvriendelijke Zonnetrein. Deze elektrische voertuigen brengen u gratis van de aanlegplek van het voetveer naar restaurant Oortjeshekken en v.v.

Parkeren auto: In de Ooijpolder is parkeren aan of op de dijk in de buurt van het voetveer niet toegestaan. U wordt dan doorgestuurd richting de (deze dagen gratis!) parkeergelegenheid in de wei van Wim Reijnen, Erlecomsedam 2, Ooij (net voor Oortjeshekken). Het is nadrukkelijk NIET de bedoeling dat u de auto bij restaurant Oortjeshekken neer zet, die parkeerplaats is alleen voor de gasten van Oortjeshekken.

Aan de kant van Bemmel zijn er verschillende plekken waar u kunt parkeren, zoals in de omgeving van De Sprok en restaurant Zijdewinde, maar ook op de parkeerplaats bij De Molenwei. De diverse toeristische parkeerplaatsen van park Lingezegen aan de Zandsestraat en Vossenpelsestraat bieden natuurlijk ook een prima vertrekpunt om naar de pont te wandelen of te fietsen.


 

Flits

Te koop op Camping Hierden/ Harderwijk Stacaravan

Stacaravan te koop. 1800.00.

TE KOOP: Op camping Peperkamp Hierden/ Harderwijk goed onderhouden stacaravan veluwe maat 750 x 230 mrt met wintervaste Toernesol luxe voortent met aluminimum staanders/liggers, dubbel plafond, vlonder-vloer schuifdeur en schuif vliegendeur, incl: inventaris, zoals koelvrieskast tuinmeubelen, metalen camping berg/fietsschuur 250 x 200 mrt met schuif dur. zknikarm zonnenscherm 3 x 2.50 mrt . Zonder standplaats. Vraagprijs 1800.00. Aanvaarding in overleg; Info 0651707979. Meer foto’s HIER

Ook los verkoop van voortent voor €450.00 en knikarm zonnescherm voor  €250.00 en metalen camping schuur € 100.00 mogelijk..

Aanvaarding in overleg Info 0651707979.


 


 
Taalcafés in Groesbeek en Leuth weer open

Vanaf 1 juli start de Bibliotheek Gelderland Zuid weer met een aantal Taalcafés. In de bibliotheken in Groesbeek en Leuth is iedereen weer van harte welkom om te oefenen met...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
!!PAS OP!! Als u een ondernemer of een vereniging bent

GROESBEEK - De laatste tijd worden wij geconfronteerd met berichten met berichten dat er fotografen actief zijn, die zeggen namens Omroep Berg en Dal te komen, ze willen foto’s maken voord de tv-krant. Fotografen en cameramensen van Omroep Berg en Dal maken altijd een afspraak met u. Mocht u geconfronteerd worden met iemand die geen afspraak met u heeft, of zich niet kan legitimeren als medewerker als medewerker van Omroep Berg en Dal, laat het ons weten via Facebook of info@omroepbergendal.nl Wij kunnen juridische stappen ondernemen,


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL