Zoeken


Grote herdenking 75 jr Market Garden bij Generaal Gavin monument Groesbeek PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 19 september 2019 19:57

GROESBEEK -  Dinsdag 17 september was de jaarlijkse herdenking bij het Generaal Gavin monument, ditmaal werd er vanwege het 75 jaar Market Garden groter uitgepakt dan andere jaren. Dat was ook te merken aan de belangstelling. Honderd kinderen van de Groesbeekse basisscholen zongen samen met  sopranen van het Sankt Cäciliechor Wyler begeleid door het Ensemble Conservatoire,  alles onderleiding van Theo Giesbers. Jane Melchers en Ellen Nas hete iedereen welkom, waarna er gesproken werd door Piet Janssen voorzitter SGAV, Mark Slinkman burgemeester gemeente Berg en Dal, de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra, Generaal- majoor James Mingus Commandant 82ste luchtlandingsdivisie. Vervolgens sprak aalmoezenier Bernhard van Welzenes die de aanwezige kinderen om zich heen riep, die op hun beurt op voorstel van de aalmoezenier, om de WO2 veteranen een hand te gaan geven. Waarna het stilte moment was,  en er kransen werden gelegd.

Naast de veteranen waren mevrouw Gavin en haar zoon James aanwezig, evenals burgemeesters van de buurgemeente van beide zijde van de grens, Britse en Duitse afgevaardigde  van ambassades en leger.  De ceremonie werd afgesloten met en gebed door LTC Brain Koyn, Chaplain US Airborne Divisie. Ook was er een Fly-Pas van twee vliegtuigen. Foto’s © Bert Roodbeen. Klik HIER. of op


 

,

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...