Zoeken


Zwarte Bevrijders Afro-Amerikaanse soldaten in Nederland PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 17 september 2019 21:50

GROESBEEK – Zwarte bevrijders, dat is de titel van de tijdelijke rijzende tentoonstelling die maandag 16 september zijn presentatie kreeg in het Vrijheidsmuseum. Marga Altena één van de medewerkers en samensteller van het boek en expositie ‘’Zwarte bevrijders’’Afro-Amerikaanse  soldaten in Nederland, vertelde over geschiedenis van deze soldaten zoals beschreven in het boek ook had ze een interview met van Rachel Schepers, die vertelde over haar vader en hoe zij het in die tijd beleefd had, vervolgens ontving ze uit handen van Marga Altena het eerste exemplaar van  de “graphic novel Franklin, een Nederlands bevrijdingsverhaal “Zwarte bevrijders”. Ook de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra was aanwezig en kreeg en verkorte versie van het Boek dit werd overhandigd door oud museum medewerker Cees Verkouwen. Zangeres Josephine Zwaan zorgen voor een muzikale omlijsting. Het verhaal: De Afro Amerikaanse soldaten werden vooral als service troepen voor ondersteuning ingezet om dat zij geen wapens mochten dragen, maar werden toch ingedeeld bij gevechtsbataljons aan het front en als bemanning op tanks ingezet om plaatsen in Limburg te bevrijden. De expositie: De zes wandkleden en tapijten verbeelden met historische documentatie ondersteuning uit de met name de Nederlandse geschiedenis. De expositie is t/m 25 november te zien in  het Vrijheidsmuseum.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  Klik HIER of op


 

Flits

De Koffie Met 23 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij gaat niet door

Ooij Degene die met ons de middag zou verzorgen is uitgevallen.

Lees meer...
 
Erik de Zwart opent open dag Vereniging Spoogroep Zwitserland

 
Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL