Zoeken


Zwarte Bevrijders Afro-Amerikaanse soldaten in Nederland PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 17 september 2019 21:50

GROESBEEK – Zwarte bevrijders, dat is de titel van de tijdelijke rijzende tentoonstelling die maandag 16 september zijn presentatie kreeg in het Vrijheidsmuseum. Marga Altena één van de medewerkers en samensteller van het boek en expositie ‘’Zwarte bevrijders’’Afro-Amerikaanse  soldaten in Nederland, vertelde over geschiedenis van deze soldaten zoals beschreven in het boek ook had ze een interview met van Rachel Schepers, die vertelde over haar vader en hoe zij het in die tijd beleefd had, vervolgens ontving ze uit handen van Marga Altena het eerste exemplaar van  de “graphic novel Franklin, een Nederlands bevrijdingsverhaal “Zwarte bevrijders”. Ook de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra was aanwezig en kreeg en verkorte versie van het Boek dit werd overhandigd door oud museum medewerker Cees Verkouwen. Zangeres Josephine Zwaan zorgen voor een muzikale omlijsting. Het verhaal: De Afro Amerikaanse soldaten werden vooral als service troepen voor ondersteuning ingezet om dat zij geen wapens mochten dragen, maar werden toch ingedeeld bij gevechtsbataljons aan het front en als bemanning op tanks ingezet om plaatsen in Limburg te bevrijden. De expositie: De zes wandkleden en tapijten verbeelden met historische documentatie ondersteuning uit de met name de Nederlandse geschiedenis. De expositie is t/m 25 november te zien in  het Vrijheidsmuseum.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  Klik HIER of op


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...