Zoeken


Gemeente Berg en Dal deelt bloemen uit in Week van de alfabetisering PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 09 september 2019 20:24

MILLINGEN a/d RIJN/ GROESBEEK - Op dinsdag 10 en woensdag 11 september deelde de gemeente Berg en Dal bloemen uit op de markt in Groesbeek en Millingen a/d Rijn. Met deze actie vraagt de gemeente aandacht voor de week van de alfabetisering.

Dinsdag 10 september locatie: Markt Groesbeek Tijd:  11.00-12.00 uur Aanwezig:  Taalambassadeurs Will, Rob en Ine

Woensdag 11 september locatie: Markt Millingen Tijd: 11.00-12.00 uur Aanwezig:  Wethouder Annelies Visser, taalambassadeurs Michel en Rob, projectleider Floriëlle Ruepert van de Stichting Lezen & Schrijven.

Oorkonde voor Rob Weijers: Het laatste Roosje ontving Marga van de Tinnenroos in Millingen. Het eindpunt ook, met een beker koffie napraten. Er was een verrassing voor taalambassadeur Rob Weijers, hij werd gehuldigd voor zijn promoting weer en ontving een Oorkonde uit de Categorie Bruggenbouwer van de Provincie Gelderland waarbij hij een genomineerde is voor de Taal heldenprijs! Zie ook lees meer....!

Wil Gipman maakte de foto's op de woensdag markt. Klik HIER

Wethouder Annelies Visser, medewerkers van de gemeente en taalambassadeurs overhandigde aan bezoekers een bloem en de folder ‘Wat wil jij leren?’ van de Stichting Lezen & Schrijven. Hierbij gaan ze met de bezoekers in gesprek over laaggeletterdheid. De taalambassadeurs vertellen over hun eigen ervaringen. Aan bezoekers die zelf geen moeite hebben met lezen of schrijven wordt gevraagd om de bloem aan iemand te geven die hier wel problemen mee heeft.

Taalambassadeurs die bij de actie aanwezig zijn wonen in gemeente Berg en Dal. Ze zijn vroeger zelf laaggeletterd geweest. Door taalles te volgen kunnen ze inmiddels wel lezen en schrijven. Taalambassadeurs gaan vaak op pad om te vertellen hoe het is om pas op latere leeftijd te leren lezen en schrijven. Hiermee trekken ze anderen over de streep om hulp te zoeken.

Week van de alfabetisering Om in actie te komen voor een geletterde samenleving organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de alfabetisering.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote invloed op hun leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven en heb je minder grip op geldzaken. Ook lopen je kinderen meer risico om op latere leeftijd laaggeletterd te worden.

 


Laatst aangepast op zondag 15 september 2019 19:24
 

Flits

Slaapverhalen van Zwarte Piet bij omroep Berg en Dal

Vanaf Zaterdag 16 November t/m 5 December elke dag om 18:00 en 20:00 uur een nieuwe slaapverhaal van zwarte piet.Klik hier voor de Promo

 
KBO Beek extra activiteiten

BEEKDe KBO Beek gaat 14 november naar de 55+ EXPO.  Deze beurs in een totaal nieuwe stijl, waarvan alles te ...

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
De hanen kraaien weer in de Boerenbond – Pets Place!

Groesbeek - Kleindierenvereniging Edelras houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober a.s. haar tweejaarlijkse kleindierententoonstelling wederom op ...

Lees meer...