Zoeken


Palingmuseum en restauratie HK 4 in Botterloods Harderwijk. PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 08 augustus 2019 19:57

HARDERWIJK- Op 8 juni werd op Aaltjesdag in het geheel nieuwe bedrijfspand annex Palingmuseum van Dries van den Berg het levensgrote bronzenbeeld  'De Palingeter' onthuld, met deze onthulling werd gelijktijdig ook het gratis toegankelijke Palingmuseum geopend, vanwege de drukte konden er toen geen foto’s gemaakt worden nu wel.                                                                                                                                      Ook van de HK 4 botter die momenteel in de Botterloods naast de Molen gerestaureerd wordt. De Harderwijker Botterstichting had voor de restauraties van de 3 botters en de pluut nieuw eikenhout nodig.  De Botterstichting heeft hiervoor 3 eikenbomen aangekocht welke begin juni tijdens een storm in Vollenhoven waren omgewaaid. Het zijn stammen eikenhout met een lengte van bijna acht meter. De stam heeft een mooie zeeg van 10 cm en is daarom erg geschikt voor het berghout en een aantal huidgangen. Hierbij investeren zij  in de toekomst voor het behoud van het varend erfgoed. Beide gelegenheden zijn vrij toegankelijk. Kom langs bij de vischafslag en palingmuseum. Meer info op: www.driesvandenberg.nl. en  www.vischafslagharderwijk.nl

Foto’s impressie © Bert Roodbeen. of op  

 


 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE