Zoeken


Onthulling eerste Buitenzitbank PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 18 juni 2019 23:53

WERCHEREN - Dinsdag 18 juni werd door wethouder Sylvia Fleuren en Nel van den Bergh -bedenker van de bankplaatsen- de eerste van de 22 nieuwe Buitenzitbank bij het monument Open onthuld, langs het fiets wandelpad, pal achter de Thornsche Molen. dat vanaf het Wylermeer naar het Duitse dorp Zyfflich. De voorzitter Henny Driessen van Stichting de Thornsche Molen vertelde dat met het project ‘Water als Wapen’ op de nabij gelegen grens met Duitsland komt nog een evacuatiemonument. De bank is een onderdeel van een groter project. De gemeente Berg en Dal wil meer en betere wandelmogelijkheden voor inwoners, recreanten en toeristen. Om de routes aantrekkelijker te maken, is het belangrijk om extra zitbanken in het buitengebied te plaatsen. Dit kunnen locaties zijn met een schitterend uitzicht of plekken langs wandelpaden en –routes waar nog geen rustpunten te vinden zijn. In totaal worden er 22 extra bankengeplaatst. Bij de bankjes die langs de langs de 6 kilometer lange route wandelroute komen nog drie grote en 12 kleine informatie panelen waarop de Oorlogshandelingen en de verwoesting in deze regio vermeld staat.  Foto’s: © Bert Roodbeen  of op


 

Flits

Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.