Zoeken


Stormschade bij sportschool Morgen Fit Ooij PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 05 juni 2019 23:14

Gemeente Berg en Dal/Ooij – De storm met sterke rukwinden hebben dinsdagavond 4 juni ook in de gemeente Berg en Dal en gemeente in de omgeving op diverse plaatsen voor schade gezorgd, met vooral om gewaaide bomen en afgebroken takken. In Ooij moest de Valse Cristendoorn er aan geloven een boom op het schoolplein van basisschool “Op Weg’’ staat, daar brak een zware tak vanaf  die op het dak van de naastgelegen sportschool “Morgen Fit” terecht kwam, een zijtak doorboorde hiermee het dak van de spotzaal. De brandweer die woensdagmorgen kwam kijken, deed in dit geval niets omdat er geen gevaarzetting was voor de omgeving en ging verder naar een volgende klus, voor de kinderen van de laagste groepen een mooi moment om de brandweerwagen van dicht bij te bekijken, De bassisschool en  sportschool moesten een particulierbedrijf inschakelen om de boom te verwijderen.

Er werd door een plaatselijk dakdekkers bedrijf een nootvoorziening aangebracht en werd de firma Knoest uit Afferden (Lb) ingeschakeld om de tak verantwoord te verwijderen. In Leuth waaide de grote tent op de sportveld van VVLK tegen de grond, die was er neergezet vanwege de festiviteiten van schutterij Vriendenkring i.vm. haar 100-jarig bestaan en de Kringdag  van Rijk van Nijmegen de Betuwe op 16 juni.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op FB inhetlaag.nl


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting