Zoeken


Vijf Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 26 april 2019 21:12

GEMEENTE BERG en DAL – Vrijdagmorgen 26 april heeft Burgemeester Mark Slinkman in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Berg en Dal. Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zie lees meer voor een greep uit hun verdiensten.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op  

De heer A.A.M. (Arnold) de Bruin uit Groesbeek is sinds 1982 vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Soppers. Vanaf 1984 is hij vrijwilliger en bestuurslid/voorzitter van Toneelvereniging D’n Zuuten Ienval. Ook is hij sinds 2003 lid van de beheerscommissie van het Verenigingsgebouw De Sleutel in Groesbeek. Daarnaast is hij sinds 1994 vrijwilliger bij Malderburch, Centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg te Malden.  De heer De Bruin is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.A.L.M. (Erik) Hell uit Millingen aan de Rijn is vanaf 1990 bijzonder actief voor de lokale omroep. In eerste instantie voor WFM. Na de gemeentelijke herindeling en het mislukken van de fusie van WFM met Omroep Groesbeek heeft hij BD1 mee opgericht.  De heer Hell wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw G.J.J. (Geertje) den Hertog-Spanhoff uit Beek is sinds 2001 vrijwilliger bij Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC); ze is gastvrouw van het Landschapsmuseum in Beek. Tevens was ze chauffeur van de dassenambulance van Das & Boom. Daarnaast is ze sinds 2008 vrijwilliger op de zonnetrein van de Stichting Van Steen en Natuur te Ooij.  Door haar verdiensten wordt mevrouw den Hertog-Spanhoff Lid in de Orde van OranjeNassau.

Mevrouw H.J.F. (Jet) Jacobs-Veenhuizen uit Groesbeek mag de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst nemen. Zij krijgt deze onderscheiding omdat zij sinds 1970 gastouder is voor een bewoonster van de Groesbeekse Tehuizen. In 1989 was ze medeoprichtster en daarna bestuurslid en vrijwilligster bij de (rechtsvoorganger van) patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Daarnaast is ze vanaf 2005 vrijwilligster bij de stichting De Waalboog in Nijmegen.

Mevrouw D.J. (Dinie) van Kesteren-Meijer uit Groesbeek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten (sinds 1980) bij voetbalvereniging Achilles’29. Ook is mevrouw Van Kesteren sinds 2005 bestuurslid/voorzitster van de Groesbeekse Katholieke Vrouwenorganisatie Bredeweg. Daarnaast is ze vanaf 2012 vrijwilligster bij de Voedselbank Groesbeek.


.

 

Flits

Zondag 14 juli om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

In deze uitzending van Toen en Now is Twan Teunissen te gast. Twan Teunissen is boswachter bij Staatsbosbeheer, onder andere voor natuurgebied de Bruuk en de Gelderse Poort. Over deze twee....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting