Zoeken


Vijf Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 26 april 2019 21:12

GEMEENTE BERG en DAL – Vrijdagmorgen 26 april heeft Burgemeester Mark Slinkman in de raadszaal van het gemeentehuis in Groesbeek vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Berg en Dal. Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zie lees meer voor een greep uit hun verdiensten.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op  

De heer A.A.M. (Arnold) de Bruin uit Groesbeek is sinds 1982 vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Soppers. Vanaf 1984 is hij vrijwilliger en bestuurslid/voorzitter van Toneelvereniging D’n Zuuten Ienval. Ook is hij sinds 2003 lid van de beheerscommissie van het Verenigingsgebouw De Sleutel in Groesbeek. Daarnaast is hij sinds 1994 vrijwilliger bij Malderburch, Centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg te Malden.  De heer De Bruin is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.A.L.M. (Erik) Hell uit Millingen aan de Rijn is vanaf 1990 bijzonder actief voor de lokale omroep. In eerste instantie voor WFM. Na de gemeentelijke herindeling en het mislukken van de fusie van WFM met Omroep Groesbeek heeft hij BD1 mee opgericht.  De heer Hell wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw G.J.J. (Geertje) den Hertog-Spanhoff uit Beek is sinds 2001 vrijwilliger bij Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC); ze is gastvrouw van het Landschapsmuseum in Beek. Tevens was ze chauffeur van de dassenambulance van Das & Boom. Daarnaast is ze sinds 2008 vrijwilliger op de zonnetrein van de Stichting Van Steen en Natuur te Ooij.  Door haar verdiensten wordt mevrouw den Hertog-Spanhoff Lid in de Orde van OranjeNassau.

Mevrouw H.J.F. (Jet) Jacobs-Veenhuizen uit Groesbeek mag de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst nemen. Zij krijgt deze onderscheiding omdat zij sinds 1970 gastouder is voor een bewoonster van de Groesbeekse Tehuizen. In 1989 was ze medeoprichtster en daarna bestuurslid en vrijwilligster bij de (rechtsvoorganger van) patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Daarnaast is ze vanaf 2005 vrijwilligster bij de stichting De Waalboog in Nijmegen.

Mevrouw D.J. (Dinie) van Kesteren-Meijer uit Groesbeek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten (sinds 1980) bij voetbalvereniging Achilles’29. Ook is mevrouw Van Kesteren sinds 2005 bestuurslid/voorzitster van de Groesbeekse Katholieke Vrouwenorganisatie Bredeweg. Daarnaast is ze vanaf 2012 vrijwilligster bij de Voedselbank Groesbeek.


.

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...