Zoeken


Inwoners gemeente Berg en Dal kunnen stukjes gemeentegrond huren of kopen PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 03 april 2019 17:30

De gemeente Berg en Dal gaat Inzetten op aankoop groen en reststroken. Soms wordt een stuk gemeentegrond ongevraagd in gebruik genomen. Inwoners trekken weleens hun tuin een stukje verder door, plaatsen schuren en schuttingen op gemeente-eigendom of nemen extra parkeerplaatsen in gebruik. Dit noemen we illegaal grondgebruik en dat is wettelijk niet toegestaan. Dit is ook niet eerlijk tegenover andere inwoners die zich wel aan de regels houden. De gemeente Berg en Dal heeft nu beleid opgesteld waardoor het mogelijk is om de grond te kopen of huren.

Gemeentegrond kopen of huren Wanneer inwoners gebruik maken van een stuk gemeentegrond, kunnen zij dit legaliseren. Zij moeten dan voor 31 mei het formulier ‘Legaliseren Grondgebruik’ invullen op www.bergendal.nl/grondgebruik. Ook kunnen zij dit formulier ophalen bij de balie van het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in Millingen aan de Rijn.

Wanneer zij het formulier invullen, kijkt de gemeente of het mogelijk is om de grond te kopen of huren. In sommige gevallen kunnen inwoners de strook niet kopen, omdat er bijvoorbeeld kabels/leidingen lopen.


 

Flits

Zondag 14 juli om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

In deze uitzending van Toen en Now is Twan Teunissen te gast. Twan Teunissen is boswachter bij Staatsbosbeheer, onder andere voor natuurgebied de Bruuk en de Gelderse Poort. Over deze twee....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting