Zoeken


Inwoners gemeente Berg en Dal kunnen stukjes gemeentegrond huren of kopen PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 03 april 2019 17:30

De gemeente Berg en Dal gaat Inzetten op aankoop groen en reststroken. Soms wordt een stuk gemeentegrond ongevraagd in gebruik genomen. Inwoners trekken weleens hun tuin een stukje verder door, plaatsen schuren en schuttingen op gemeente-eigendom of nemen extra parkeerplaatsen in gebruik. Dit noemen we illegaal grondgebruik en dat is wettelijk niet toegestaan. Dit is ook niet eerlijk tegenover andere inwoners die zich wel aan de regels houden. De gemeente Berg en Dal heeft nu beleid opgesteld waardoor het mogelijk is om de grond te kopen of huren.

Gemeentegrond kopen of huren Wanneer inwoners gebruik maken van een stuk gemeentegrond, kunnen zij dit legaliseren. Zij moeten dan voor 31 mei het formulier ‘Legaliseren Grondgebruik’ invullen op www.bergendal.nl/grondgebruik. Ook kunnen zij dit formulier ophalen bij de balie van het gemeentehuis in Groesbeek en het gemeenteloket in Millingen aan de Rijn.

Wanneer zij het formulier invullen, kijkt de gemeente of het mogelijk is om de grond te kopen of huren. In sommige gevallen kunnen inwoners de strook niet kopen, omdat er bijvoorbeeld kabels/leidingen lopen.


 

Flits

Peutercafé Leuth: Buiten op avontuur!

LEUTH - Op maandag 6 mei 2019 is er weer een peutercafé vanuit het kulturhus van Leuth. Elke keer opnieuw is het gezellig druk met kinderen en volwassenen. Waar gaat het deze keer over?....

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.