Zoeken


Stoeptegel door ruit gegooid bij bewoners pastorie in Leuth PDF Afdrukken E-mailadres

LEUTH - In de nacht van 23 naar 24 maart hebben onbekenden een halve stoeptegel door een raam van de pastorie in Leuth gegooid. Aan de schade rondom enkele ramen is te zien dat er meerdere pogingen zijn gedaan. De halve stoeptegel is door het raam van de keuken gegaan waar op dat moment enkele bewoners aanwezig waren. Zij zijn gelukkig niet geraakt, maar maken zich nu wel zorgen over hun veiligheid.

Begin februari organiseerden de bewoners (zes statushouders) nog een open dag om nader kennis te maken met de buurt en andere geïnteresseerden. Deze dag was zeer druk bezocht en vond in een prettige sfeer plaats. Dit is een schril contrast met wat er nu gebeurd is. Burgemeester Mark Slinkman heeft de bewoners inmiddels bezocht om ze een hart onder de riem te steken. Mark Slinkman: “Ik vind dit heel erg. Deze jonge mannen zijn naar Nederland gevlucht omdat ze niet meer veilig waren in hun eigen land. Ze hebben familie en vrienden achter moeten laten. Ze hoopten hier veilig te kunnen leven. Wat mij betreft moet dat ook zo zijn.”

Pastoor Henk Janssen van de pastorie gaat maatregelen nemen om de kans te verkleinen dat zoiets weer gebeurt: ”We gaan lampen met bewegingssensoren ophangen en het hekwerk van (nieuwe) sloten voorzien. En zo nemen we nog enkele maatregelen. Dit gaat vast helpen, maar ik vind het wel jammer dat het nodig is.” Leuthenaar Jo Coerwinkel is bezig een taalcafé op te starten voor mensen die de Nederlandse taal willen leren. Jo is zeer betrokken bij de Leuthse gemeenschap en de bewoners van de pastorie: ”Ik vind het triest dat dit gebeurd is. Deze mannen doen hun uiterste best om volwaardig onderdeel te zijn van de Leuthse samenleving. Ze leren onze taal, voetballen bij onze lokale trots. En afgelopen februari hebben ze hun deuren letterlijk en figuurlijk open gezet voor ons allemaal.”

De politie doet onderzoek naar de daders. Als u meer weet kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Bron en foto: gemeente Berg en Dal.


 

Flits

Zondag 14 juli om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

In deze uitzending van Toen en Now is Twan Teunissen te gast. Twan Teunissen is boswachter bij Staatsbosbeheer, onder andere voor natuurgebied de Bruuk en de Gelderse Poort. Over deze twee....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting