Zoeken


Lichtoptocht MILLINGEN een keertje andersom en gedeeltelijk Prikkelarm PDF Afdrukken E-mailadres

MILLINGEN a/d RIJN - De halfvasten lichtoptocht die vrijdag 29 maart door Millingen trekt zal dit jaar eens helemaal andersom doortrekken. De optocht vertrekt om 20:11 uur en zal dus al een paar minuten later in het centrum te zien zijnNee de deelnemers rijden en lopen niet achteruit, maar de route wordt omgedraaid. Prikkelarm...

Foto: archief: © Bert Roodbeen.

Zaterdag 30 maart trek er door Groesbeek om 20.11.uur ook een halfvasten lichtoptocht.

In Millingen en omstreken wonen ook kinderen met autisme. Ook zij vinden het heel erg leuk om naar de mooie gekleurde en verlichte stoet te kijken. Mensen met autisme ervaren prikkels van buitenaf vaak veel intenser. Daarbij zijn harde geluidsprikkels extra belastend. Dat in combinatie met alle andere indrukken van een optocht wordt het vaak net iets teveel. En toch willen wij deze kinderen ook de kans te geven om een leuke optocht te kunnen bekijken. In samenwerking met de Werkgroep Autisme Millingen (WAM) proberen we een deel van de optocht prikkelarm te maken. Geen heel nieuw fenomeen, want met verschillende kermissen in de regio is dit al een groot succes. Hoe gaan we dat doen? Optocht: Dus de..optocht vertrekt dit jaar vanaf de van Lijndenstraat (net zoals met de gewone optocht).  Daarna trekt de optocht linksaf over de Heerbaan richting het centrum. Bij de Ruijsdaelstraat linksaf en via een klein stukje wethouder Arntzstraat door naar de wethouder Koenenstraat. Vervolgens trekt de optocht door de Burgemeester Hermsenstraat linksom en via de Burgemeester Eijckelhofstraat richting Gelderse Poort. Op de Rijndijk zal het eindpunt zijn. De optocht komt dus gewoon overal maar heeft een aantal voordelen. Het centrum van het dorp zal de optocht als eerste te zien krijgen. Vooral voor ouders met kinderen is het nu mogelijk om de optocht een uur eerder te zien op het drukste stuk. De kinderen kunnen dan nog lekker op tijd op bed liggen. Op het drukste deel van de optocht is nu een mooie aaneengesloten optocht te zien zonder dat op het hoogtepunt de optocht al aan het ontbinden en vastloopt als voorgaande jaren wel eens het geval was. En nog belangrijker, het is ook een mooie kans voor een nieuw experiment

We proberen het laatste stukje van de optocht geluidsarmer te maken, en daardoor prikkelarm. Bij het indraaien van de Burgemeester Eijckelhofstraat tot aan de Rijndijk zal het geluidsniveau van de deelnemers terug gedraaid worden naar 80 DbA. Dat lijkt weinig verschil, maar u zult merken dat het verschil in geluidsniveau dan aanzienlijk is want met de gewone optocht is dat maximaal 90 DbA. Dit experiment zal uiteraard samen met de deelnemers vantevoren goed worden doorgesproken. Foto: © Bert Roodbeen.


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting