Zoeken


Winnaars Nijmeegse sportprijzen! PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 maart 2019 00:09

NIJMEGEN – Op vrijdagavond 15 maart reikte in de Jan Massinkhal op een feestelijkeavond voor sporters en families, clubgenoten en sportverenigingen, wethouder Bert Velthuis  één van de sportprijzen 2018. uit. Nijmegen heeft vele topsporters en sporttalenten. Ook in 2018 hebben zij mooie en bijzondere prestaties geleverd. Daarom reikt de gemeente jaarlijks sportprijzen uit in 5 categorieën. Iedereen kon zijn sporthelden nomineren. Uit die nominaties stelde een onafhankelijke vakjury 15 genomineerden vast. Stemmen van het publiek via internet bepaalden voor 50 procent de uitkomst, het oordeel van de jury bepaalde voor de overige helft wie de prijzen zouden winnen.

 

Jemyma Betrian, AHOUD Nijmegen Devils, Enzo Kuworge, STJN (dames onder 18) en G-badmintongroep van BC Mariken zijn de winnaars van de Nijmeegse sportprijzen 2018. Nijmegenaren en een vakjury kozen samen uit 15 genomineerden de winnaars in de categorieën sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, sporttalentprijs individueel, sporttalentprijs teams en sportinitiatiefprijs. De winnaars van 2018…

 

  • Joris Hermans (HAN)
  • Rob Cuppen (Radboud Sportcentrum)
  • Heino Jacobs (Sportfondsen Nijmegen)
  • Floris Tas (Stichting SONS2016/ Nijmegen Global Athletics)
  • Danny Meeuwsen (voormalig topsporter)
  • Marit Gijsbers (Topsport Gelderland)
  • Walter Nieuwkamp (De Gelderlander)
  • Lotte Visschers (HAN topsportacademie)

 

Sporter van het jaar

Jemyma Betrian (Boksen)

Kickbokster Jemyma Betrian verraste velen met een bronzen medaille op haar WK-debuut als bokster in New Delhi. Betrian heeft met haar bronzen medaille ook de A-status bij het NOC*NSF veiliggesteld.

·Sportploeg van het jaar

AHOUD Nijmegen Devils (ijshockey)

Na enkele zenuwslopende wedstrijden tegen Herentals (met 2 verlengingen) wist Nijmegen Devils zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs.

Sporttalentprijs individueel

Enzo Kuworge (Gewichtheffen)

Enzo Kuworge is al enkele jaren een heel groot talent en was ook vorig jaar al genomineerd. In 2018 overtrof hij eerdere prestaties met brons op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Sporttalentprijs teams

STJN, dames onder 18 (Judo)

Met een 2e plaats op het NK – 18 jaar hebben deze dames een uitstekende prestatie neergezet. Het meidenteam STJN bestond dit jaar uit een mooie mix van meiden van verschillende leeftijden.

Sportinitiatiefprijs

G-badmintongroep van BC Mariken

Een groep enthousiaste vrijwilligers is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze nieuwe badmintongroep is begonnen als een klein initiatief, maar is echt onderdeel van de vereniging geworden. Zo kunnen G-sporters in Nijmegen ook in de toekomst blijven badmintonnen.

De jury bestond uit:

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...