Zoeken


Jaarlijkse sleuteloverdracht gemeente Berg en Dal PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 03 maart 2019 00:20

GROESBEEK - Vrijdagavond 1 maart vond in het gemeentehuis van Berg en Dal de jaarlijkse sleuteloverdracht plaats. Voor vier dagen werd het gezag van de gemeente overgedragen aan de Prinsen/Prinsessen Carnaval van de 8 carnavalsverenigingen die de gemeente Berg en Dal rijk is. Een vast ritueel met een belangrijke symbolische betekenis dat de gemeente graag in ere houdt.

De ontvangst was in de feesttent van de SOK op het markplein. Hier nodigde de burgemeester Slinkman de prinsen en prinsessen uit om mee te gaan naar het gemeentehuis, vooraf gegaan door dweilorkest ‘KNAgalm’ uit Beek. Op de trap voor het gemeentehuis werd met de burgemeester de groepsfoto genomen van alle hofstaten. Ceremoniemeester Willem Thijssen van het SOK hete met een korte toespraak iedereen in de raadszaal welkom, waarna er een moment stilte betracht werd bij het overlijden van Albert de Witt van de Beekse Cavalieren. Hierna volgde de toespraak van de burgemeester met diverse kwinkslagen en het overdragen van de sleutels. Alle hoogheden kregen het woord, met als eerste prins Marco van de Berggeiten hij gaf de burgemeester een presentje om undercover in het feestgedruis op te gaan. Hij gaf hierna het startsein van een film (gemaakt door Peter Hendriks) waar alle prinsessen en prinsen hun rijk presenteerde dat groter en mooier was dan wat de burgemeester in zijn presentatiefilm tijdens de nieuwjaarsreceptie liet zien. Gezamenlijk werd met een hapje en een drankje de avond hal afgesloten. De Sleuteloverdracht was ook live te volgen op radio en TV van omroep Berg en Dal

De wethouders Irma van de Scheur en Annelies Visser krijgen de sleutels van de carnavalsprins(ess) terug op woensdag 6 maart om 11.11 uur in de hal van het gemeentehuis. Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE