Zoeken


Schitterende voorjaarsvakantie in het Afrika Museum PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 25 februari 2019 20:58

BERG EN DAL - Deze voorjaarsvakantie staat het Afrika Museum in het teken van sieraden. Loop mee met een rondleiding door de tentoonstelling Sieraden - makers en dragers en ontdek meer over sieraden wereldwijd. Liever zelf aan de slag? Maak je eigen sieraad geïnspireerd op de Tuareg uit Niger of steek je handen uit de mouwen in de sieradenwerkplaats.

Sieraden - makers en dragers...

Een tentoonstelling met bijna 700 sieraden… Hoe weet je welk sieraad het mooiste, meest bijzondere, duurste of spannendste is? Van welke materialen zijn de sieraden gemaakt en hoe voelen deze materialen aan? Kom alles te weten in de familierondleiding.

Familierondleiding, elke dag, 13.00, 14.00 en 15.00 uur, 45 minuten, gratis, 8+

Tuareg zilver

In de tentoonstelling Sieraden - Makers & dragers zijn bijna 700 sieraden te zien van over de hele wereld. Tijdens deze workshop maak je zelf een sieraad geïnspireerd op een hanger van de Tuareg uit het Afrikaanse land Niger. Het sieraad heeft de vorm van een kruis. Er wordt gezegd dat deze als kompas diende om de weg te vinden in de Sahara. Met zilverpapier maak je een eigen Tuareg kruis.

Workshop 26 februari en 3, 5, 8 en 10 maart, 12.00 – 16.00 uur, gratis, 4+

Sieradenwerkplaats

In de tentoonstelling Sieraden - Makers en dragers is een werkplaats ingericht. Daar kan je zelf aan de slag met het bijzondere concept van sieradenmaker Cat Priem en tover je een capsule om tot een uniek sieraad. Bij het vormgeven van je sieraad werk je met een wals, stempel en een ank. Met deze technieken maak je ook kennis in de tentoonstelling.

Activiteit, elke dag, 12.00 – 16.00 uur, 2 euro per persoon, 10+

Bodypercussie

Kom in actie en doe mee aan de workshop bodypercussie. Geen trommels of andere instrumenten, maar je eigen lichaam is het instrument tijdens deze workshop! Door te klappen, stampen en slaan, ontstaat er een fantastische beat. Samen met de andere deelnemers werk je naar een energiek percussiemuziekstuk toe.

Muziekworkshop, 26, 27 en 28 februari en 1, 4, 5, 6 en 7 maart, 13.30 en 14.30 uur, gratis, max. 30 deelnemers, aanmelden bij de kassa, 4+

Het voorjaarsvakantieprogramma loopt tot en met 10 maart 2019. Activiteiten zijn gratis, tenzij anders staat aangegeven. Je betaalt alleen museumentree

 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE