Zoeken


Infocentrum WO2 Nijmegen geopend PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 24 februari 2019 18:27

NIJMEGEN/ GROESBEEK- Zaterdagmorgen 23 februari werd in De Lindenberg aan de ridderstraat het Infocentrum WO2 Nijmegen officieel geopend. Het informatiecentrum geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft rond de thematiek van de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het Infocentrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. Na het openingswoord door mw. T. Vrijmoet (directeurbestuurder De Lindenberg) en het welkomswoord door dhr. W. Lenders (directeur Bevrijdingsmuseum) waren er toespraken van burgemeester H. Bruls (gemeente Nijmegen), ), dhr. R. Croll (voorzitter Raad van Bestuur Vfonds) en dhr. P. Drenth (gedeputeerde provincie Gelderland).

De officiële openingshandeling bestond uit het in werkingstellen van de website door een druk op een knop door burgemeester H. Bruls, dhr. R. Croll en dhr. P. Drenth. Hierna volgde een rondgang door het Infocentrum WO2 Nijmegen. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig. Voor meer info kijk op de website en FB pagina van het Infocentrum WO2 Nijmegen

Zie ook lees meer;

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op

Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. Het Infocentrum WO2 Nijmegen wordt beheerd door het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek in nauwe samenwerking met de organisaties die zich bezighouden met het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen.

Wat we doen: Het Infocentrum WO2 Nijmegen bouwt actief mee aan het fundament van het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen. Door samen te werken met meer dan 50 andere partners binnen en buiten de regio wordt de infrastructuur van het aanbod versterkt. Hiermee vervult het Infocentrum WO2 een spilfunctie in de stad Nijmegen en omgeving. Op deze wijze wordt bewerkstelligd dat (internationale) bezoekers de beste introductie krijgen op de verhalen, historisch erfgoed en musea in de regio met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.


 

In het Infocentrum WO2 aan de Ridderstraat 27 alleen door middel van pinnen betaald worden. In café restaurant No23 in De Lindenberg kan wel met contant geld betaald worden. Meer informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina van Infocentrum WO2. Het Infocentrum WO2 Nijmegen is volledig rolstoeltoegankelijk. 

Flits

Bicycleteam Juliana te gast in Toen en Now

Zondag 26 mei om 13 uur heeft Toen en Now weer nieuwe gasten.

Lees meer...
 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!