Zoeken


Infocentrum WO2 Nijmegen geopend PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 24 februari 2019 18:27

NIJMEGEN/ GROESBEEK- Zaterdagmorgen 23 februari werd in De Lindenberg aan de ridderstraat het Infocentrum WO2 Nijmegen officieel geopend. Het informatiecentrum geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft rond de thematiek van de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het Infocentrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. Na het openingswoord door mw. T. Vrijmoet (directeurbestuurder De Lindenberg) en het welkomswoord door dhr. W. Lenders (directeur Bevrijdingsmuseum) waren er toespraken van burgemeester H. Bruls (gemeente Nijmegen), ), dhr. R. Croll (voorzitter Raad van Bestuur Vfonds) en dhr. P. Drenth (gedeputeerde provincie Gelderland).

De officiële openingshandeling bestond uit het in werkingstellen van de website door een druk op een knop door burgemeester H. Bruls, dhr. R. Croll en dhr. P. Drenth. Hierna volgde een rondgang door het Infocentrum WO2 Nijmegen. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig. Voor meer info kijk op de website en FB pagina van het Infocentrum WO2 Nijmegen

Zie ook lees meer;

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op

Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. Het Infocentrum WO2 Nijmegen wordt beheerd door het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek in nauwe samenwerking met de organisaties die zich bezighouden met het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen.

Wat we doen: Het Infocentrum WO2 Nijmegen bouwt actief mee aan het fundament van het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen. Door samen te werken met meer dan 50 andere partners binnen en buiten de regio wordt de infrastructuur van het aanbod versterkt. Hiermee vervult het Infocentrum WO2 een spilfunctie in de stad Nijmegen en omgeving. Op deze wijze wordt bewerkstelligd dat (internationale) bezoekers de beste introductie krijgen op de verhalen, historisch erfgoed en musea in de regio met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.


 

In het Infocentrum WO2 aan de Ridderstraat 27 alleen door middel van pinnen betaald worden. In café restaurant No23 in De Lindenberg kan wel met contant geld betaald worden. Meer informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina van Infocentrum WO2. Het Infocentrum WO2 Nijmegen is volledig rolstoeltoegankelijk. 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE