Zoeken


Eerste Certificaten EHAK uitgereikt door EHBO-vereniging Millingen a/d Rijn / Kekerdom. PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 16 februari 2019 18:29

MILLINGEN a/d RIJN - In de maand Januari 2019 organiseerde EHBO-afdeling Millingen a/d Rijn/Kekerdom een aantal EHAK-avonden, Eerste Hulp Aan Kinderen. speciaal voor ouders, opa’s, oma’s en begeleiders van baby, kleuter en kind, Voor iedereen, die (veel) met kinderen omgaan, beroepsmatig, maar ook thuis. Op deze cursus werd geleerd, wat je wel en zeker niet moet doen bij verwonding, val, verslikking, vergiftiging enz. bij een baby of kleuter. Van de geslaagde 7 cursusdeelnemers waren vanavond 4 personen aanwezig. Het was de 1e keer, dat de EHBO-afdeling een dergelijke thema-avond verzorgde en met succes. De EHAK zal zeker een vervolg krijgen. Vanwege de uitgebreidheid en complexheid van het onderwerp zullen dat meer avonden van elk 2 uur gaan worden. Om het behaalde EHAK-certificaat geldig te houden, dienen de geslaagde cursisten, net als een EHBO-er, regelmatig herhalingsavonden te volgen

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering 2019 van de vereniging werd aan deze 4 geslaagde cursisten officieel het certificaat EHAK met een bloemetje uitgereikt. Met de leuke mededeling, dat deze 4 deelnemers ook lid worden van de club, opende  voorzitter Alex Janssen de Jaarvergadering.   Voor (meer) informatie over Eerste Hulp, hulpverlening, AED, EHAK of aanmelden voor de nieuwe basisopleiding EHBO kunt u kijken op www.ehbomillingenkekerdom.nl, op Facebook: EHBO Millingen a/d Rijn/ Kekerdom of telefonisch contact opnemen met Alex Janssen 06-10434247, kaderinstructeur EHBO. Bestuur EHBO vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.

Foto’s: © Hans Driessen      of op .


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting