Zoeken


Wijkhelden in Millingen aan de Rijn op pad PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 29 januari 2019 01:36

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag as. 2 februari gaan van 15.00 tot 16.30 uur de wijkhelden in het Rijndorp weer op pad, verzamelen is bij de drempel Karel Doormanstraat.

Ook in 2018 kwamen er weer veel nieuwe Wijkhelden in onze regio bij. De teller staat nu op bijna 2000 Wijkhelden! Een resultaat om trots op te zijn. Zwerfafvalaanpak Wijkhelden kijkt uit naar een succesvol 2019 met daarin het vijfjarig bestaan van dit mooie initiatief..

Wat was het resultaat in 2018? Ruim 1900 Wijkhelden ruimden samen ongeveer 1.500 zakken zwerfafval per maand op. Dat zijn over heel 2018 maar liefst 18.000 volle zwerfafvalzakken. Stel je eens voor: daar zaten ongeveer 270.000 flesjes/blikjes in, die door Wijkhelden uit de natuur bleven!

Wat doen Wijkhelden? Wijkhelden ruimen zwerfafval op in de regio Nijmegen en houden zo samen hun buurt schoon. De kinderen ruimen in groepjes, onder begeleiding van een of meer volwassenen, zwerfafval op. Denk hierbij aan flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en nog veel meer. Er zijn ook volwassenen die alleen of in gezelschap op pad gaan. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt.

Waarom jong én oud Wijkheld worden? Als Wijkheld worden kinderen (uit groep 3 tot en met 8) zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Kinderen krijgen bovendien voor het opruimen een zakcentje van € 2,50 van de gemeenten. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een zeer waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Bovendien is het leuk en gezond om buiten bezig te zijn.

Wat bieden we Wijkhelden? Zwerfafvalaanpak Wijkhelden wordt uitgevoerd door Dar, in opdracht van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. Via de website wijk-helden.nl, kunnen Wijkhelden spullen bestellen om zwerfafval mee op te ruimen. Zoals een veiligheidshesje, een knijper en speciale zwerfafvalzakken. Dar levert deze spullen en haalt ook gratis de zwerfafvalzakken op.

Aanmelden, meer informatie of vragen? Aanmelden als Wijkheld of meer informatie? Kijk dan op www.wijk-helden.nl.Vragen? Neem dan contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto.s: Geert Timmer.

 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE