Zoeken


Wijkhelden in Millingen aan de Rijn op pad PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 29 januari 2019 01:36

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag as. 2 februari gaan van 15.00 tot 16.30 uur de wijkhelden in het Rijndorp weer op pad, verzamelen is bij de drempel Karel Doormanstraat.

Ook in 2018 kwamen er weer veel nieuwe Wijkhelden in onze regio bij. De teller staat nu op bijna 2000 Wijkhelden! Een resultaat om trots op te zijn. Zwerfafvalaanpak Wijkhelden kijkt uit naar een succesvol 2019 met daarin het vijfjarig bestaan van dit mooie initiatief..

Wat was het resultaat in 2018? Ruim 1900 Wijkhelden ruimden samen ongeveer 1.500 zakken zwerfafval per maand op. Dat zijn over heel 2018 maar liefst 18.000 volle zwerfafvalzakken. Stel je eens voor: daar zaten ongeveer 270.000 flesjes/blikjes in, die door Wijkhelden uit de natuur bleven!

Wat doen Wijkhelden? Wijkhelden ruimen zwerfafval op in de regio Nijmegen en houden zo samen hun buurt schoon. De kinderen ruimen in groepjes, onder begeleiding van een of meer volwassenen, zwerfafval op. Denk hierbij aan flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en nog veel meer. Er zijn ook volwassenen die alleen of in gezelschap op pad gaan. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt.

Waarom jong én oud Wijkheld worden? Als Wijkheld worden kinderen (uit groep 3 tot en met 8) zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Kinderen krijgen bovendien voor het opruimen een zakcentje van € 2,50 van de gemeenten. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een zeer waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Bovendien is het leuk en gezond om buiten bezig te zijn.

Wat bieden we Wijkhelden? Zwerfafvalaanpak Wijkhelden wordt uitgevoerd door Dar, in opdracht van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. Via de website wijk-helden.nl, kunnen Wijkhelden spullen bestellen om zwerfafval mee op te ruimen. Zoals een veiligheidshesje, een knijper en speciale zwerfafvalzakken. Dar levert deze spullen en haalt ook gratis de zwerfafvalzakken op.

Aanmelden, meer informatie of vragen? Aanmelden als Wijkheld of meer informatie? Kijk dan op www.wijk-helden.nl.Vragen? Neem dan contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto.s: Geert Timmer.

 

Flits

Aquaduct van Berg en Dal

HEILIG LANDSTICHTING - Dr. Paul Kessener presenteert op woensdag 17 april in Heilig Landstichting een lezing over Romeinse aquaducten. De lezing is

Lees meer...
 
Peutercafé Leuth: Buiten op avontuur!

LEUTH - Op maandag 6 mei 2019 is er weer een peutercafé vanuit het kulturhus van Leuth. Elke keer opnieuw is het gezellig druk met kinderen en volwassenen. Waar gaat het deze keer over?....

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...