Zoeken


Eerste Millingse Quiz: omdat spellekes doen gezellig izz! PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 22 januari 2019 22:17

MILLINGEN a/d RIJN - Bij dorpen in de grote regio is het al jaren een succes: een dorpsquiz. Verschillende teams strijden om de eer. Een team bestaat uit een groep dorpsgenoten, meestal uit een vereniging, een familie of een vriendengroep. Zij moeten allerlei vragen beantwoorden. Deze gaan niet alleen over het dorp, maar kunnen ook gaan over internationactualiteiten, moderne of klassieke geschiedenis, biologie, death metal of middeleeuwse literatuur.

Hoe heette de laatste eigenaar van het café ’t Stupke? Wie traint het eerste van SC Millingen? Waarom was er voor Josylvio in december 2018 reden voor een feestje? Wanneer sloot de Centra de deuren van haar laatste winkel in Millingen? Hoeveel inwoners.....

heeft Kekerdom? Naast de vragen uit het vragenboek moeten de deelnemers op pad om antwoorden op te speuren of om bijzondere opdrachten te vervullen. Jong, oud, dorpsgek of nieuwe inwoner, iedereen is nodig om de quiz te winnen.

 

Natuurlijk speelt de tijd ook een rol. Voor het beantwoorden van de vragen heeft ieder team slechts drieënhalf uur de tijd. Op de woensdag, voorafgaand aan Hemelvaart (29 mei 2019), wordt het vragenboek 2019 tussen 19:45 en 20.00 uur bij Café Janssen&Janssen vrijgegeven. Exact om 23.30 uur dienen de vragen met de antwoorden terug te zijn. Binnen drieënhalf uur moeten de teams de vragen beantwoorden. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan. Antwoorden vinden zij op internet, dankzij hulp van de buurman of door ter plaatse te gaan kijken. De tikkende klok voert de druk op. Lukt het om alle vragen op tijd te beantwoorden?

Een dag later, donderdag 30 mei 2019, is het Hemelvaart. De jury gaat in beraad, wikt en weegt de antwoorden en telt de punten. ’s Avonds om 20:30 uur vindt de spannende prijsuitreiking plaats. Om 21.15 uur weten we welk team zich de winnaar van de eerste Millingse quiz mag noemen. Vanaf 21.30 uur barst het feest los. De locatie maken we binnenkort bekend.

Een team bestaat uit minimaal één persoon, maar meer mag. Minimaal één teamlid woont in Millingen of heeft een nauwe band met Millingen. Er is geen maximum aan het aantal teamleden. Meedoen kost € 20 per team

Meld je team aan via het aanmeldformulier op https://millingsequiz.nl/ Leuk dat je er bij bent! Vragen? Gebruik het contactformulier op de website.

Veel plezier! Organisatie Millingse Quiz 2019. De Millingse Quiz is een initiatief van ‘De Natte Tent O.E.V. 1’


 


 

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...