Zoeken


Eerste Millingse Quiz: omdat spellekes doen gezellig izz! PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 22 januari 2019 22:17

MILLINGEN a/d RIJN - Bij dorpen in de grote regio is het al jaren een succes: een dorpsquiz. Verschillende teams strijden om de eer. Een team bestaat uit een groep dorpsgenoten, meestal uit een vereniging, een familie of een vriendengroep. Zij moeten allerlei vragen beantwoorden. Deze gaan niet alleen over het dorp, maar kunnen ook gaan over internationactualiteiten, moderne of klassieke geschiedenis, biologie, death metal of middeleeuwse literatuur.

Hoe heette de laatste eigenaar van het café ’t Stupke? Wie traint het eerste van SC Millingen? Waarom was er voor Josylvio in december 2018 reden voor een feestje? Wanneer sloot de Centra de deuren van haar laatste winkel in Millingen? Hoeveel inwoners.....

heeft Kekerdom? Naast de vragen uit het vragenboek moeten de deelnemers op pad om antwoorden op te speuren of om bijzondere opdrachten te vervullen. Jong, oud, dorpsgek of nieuwe inwoner, iedereen is nodig om de quiz te winnen.

 

Natuurlijk speelt de tijd ook een rol. Voor het beantwoorden van de vragen heeft ieder team slechts drieënhalf uur de tijd. Op de woensdag, voorafgaand aan Hemelvaart (29 mei 2019), wordt het vragenboek 2019 tussen 19:45 en 20.00 uur bij Café Janssen&Janssen vrijgegeven. Exact om 23.30 uur dienen de vragen met de antwoorden terug te zijn. Binnen drieënhalf uur moeten de teams de vragen beantwoorden. Alle hulpmiddelen zijn toegestaan. Antwoorden vinden zij op internet, dankzij hulp van de buurman of door ter plaatse te gaan kijken. De tikkende klok voert de druk op. Lukt het om alle vragen op tijd te beantwoorden?

Een dag later, donderdag 30 mei 2019, is het Hemelvaart. De jury gaat in beraad, wikt en weegt de antwoorden en telt de punten. ’s Avonds om 20:30 uur vindt de spannende prijsuitreiking plaats. Om 21.15 uur weten we welk team zich de winnaar van de eerste Millingse quiz mag noemen. Vanaf 21.30 uur barst het feest los. De locatie maken we binnenkort bekend.

Een team bestaat uit minimaal één persoon, maar meer mag. Minimaal één teamlid woont in Millingen of heeft een nauwe band met Millingen. Er is geen maximum aan het aantal teamleden. Meedoen kost € 20 per team

Meld je team aan via het aanmeldformulier op https://millingsequiz.nl/ Leuk dat je er bij bent! Vragen? Gebruik het contactformulier op de website.

Veel plezier! Organisatie Millingse Quiz 2019. De Millingse Quiz is een initiatief van ‘De Natte Tent O.E.V. 1’


 


 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE