Zoeken


Korting toeristische ondernemers bij app Ongehinderd PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 januari 2019 18:02

De gemeente Berg en Dal geeft toeristische ondernemers korting bij aanmelding app Ongehinderd. Met de app kunnen ondernemers laten zien dat hun bestemming voor iedereen toegankelijk is.

Dus ook voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. De app is onderdeel van het traject Ongehinderd. De eerste 20 ondernemers die zich via de gemeente aanmelden bij dit traject krijgen ongeveer 50% korting voor twee jaar deelname. Het traject bestaat uit: ...

Een toegankelijkheidstoets·  Adviesrapport verbeteren toegankelijkheid·  Zichtbaarheid van uw bedrijf in app Ongehinderd·  Training gastvrijheid· Via de toegankelijkheidstoets krijgt een ondernemer inzicht in de toegankelijkheid van zijn bedrijf. Kunnen mensen in een rolstoel bij het bedrijf bijvoorbeeld makkelijk in- en uitrijden? Is er een toegankelijk toilet? Alleen de positieve resultaten van deze toets zijn te zien op de app. Mensen met een beperking kunnen via de app in één overzicht zien waar ze in gemeente Berg en Dal terecht kunnen. Hoe werkt het? Nadat een ondernemer zijn bedrijf heeft aangemeld, neemt de gemeente een besluit over de deelname. De gemeente kijkt hierbij of het bedrijf voldoet aan de voorwaarden. Na goedkeuring van de gemeente test een deskundige van Ongehinderd het bedrijf op toegankelijkheid. De ondernemer krijgt ook een rapport met verbeterpunten voor toegankelijkheid. Deze verbeterpunten zijn niet te zien op de app. Hoe kunnen ondernemers zich aanmelden? Aanmelding gaat via een formulier op de website van de gemeente: www.bergendal.nl → App voor toeristische ondernemers. Op de website staan ook de voorwaarden van de gemeente en de kosten voor deelname. Aanmelden kan tot en met 1 maart 2019, maar de inschrijving sluit zodra er 20 aanmeldingen zijn. Waarom dit traject? Wethouder Sylvia Fleuren licht toe: “Het college heeft besloten om aan te sluiten bij het traject Ongehinderd omdat we een gastvrije gemeente willen zijn. Een gemeente waar iedereen zorgeloos op vakantie kan en kan recreëren. Zo’n 15% van de mensen heeft problemen met bewegen. Dit aantal neemt toe omdat er steeds meer ouderen zijn. Voor de toeristische sector van Berg en Dal is het daarom ook economisch interessant om toegankelijk te zijn voor deze groeiende doelgroep. Het project is niet alleen goed voor toeristen, maar ook voor onze eigen toeristische ondernemers en daarmee onze eigen inwoners’’ Er zijn inmiddels 45 gemeenten aangesloten bij de app. Ruim 80.000 mensen maken er al gebruik van.


 

 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE