Zoeken


Korting toeristische ondernemers bij app Ongehinderd PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 januari 2019 18:02

De gemeente Berg en Dal geeft toeristische ondernemers korting bij aanmelding app Ongehinderd. Met de app kunnen ondernemers laten zien dat hun bestemming voor iedereen toegankelijk is.

Dus ook voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. De app is onderdeel van het traject Ongehinderd. De eerste 20 ondernemers die zich via de gemeente aanmelden bij dit traject krijgen ongeveer 50% korting voor twee jaar deelname. Het traject bestaat uit: ...

Een toegankelijkheidstoets·  Adviesrapport verbeteren toegankelijkheid·  Zichtbaarheid van uw bedrijf in app Ongehinderd·  Training gastvrijheid· Via de toegankelijkheidstoets krijgt een ondernemer inzicht in de toegankelijkheid van zijn bedrijf. Kunnen mensen in een rolstoel bij het bedrijf bijvoorbeeld makkelijk in- en uitrijden? Is er een toegankelijk toilet? Alleen de positieve resultaten van deze toets zijn te zien op de app. Mensen met een beperking kunnen via de app in één overzicht zien waar ze in gemeente Berg en Dal terecht kunnen. Hoe werkt het? Nadat een ondernemer zijn bedrijf heeft aangemeld, neemt de gemeente een besluit over de deelname. De gemeente kijkt hierbij of het bedrijf voldoet aan de voorwaarden. Na goedkeuring van de gemeente test een deskundige van Ongehinderd het bedrijf op toegankelijkheid. De ondernemer krijgt ook een rapport met verbeterpunten voor toegankelijkheid. Deze verbeterpunten zijn niet te zien op de app. Hoe kunnen ondernemers zich aanmelden? Aanmelding gaat via een formulier op de website van de gemeente: www.bergendal.nl → App voor toeristische ondernemers. Op de website staan ook de voorwaarden van de gemeente en de kosten voor deelname. Aanmelden kan tot en met 1 maart 2019, maar de inschrijving sluit zodra er 20 aanmeldingen zijn. Waarom dit traject? Wethouder Sylvia Fleuren licht toe: “Het college heeft besloten om aan te sluiten bij het traject Ongehinderd omdat we een gastvrije gemeente willen zijn. Een gemeente waar iedereen zorgeloos op vakantie kan en kan recreëren. Zo’n 15% van de mensen heeft problemen met bewegen. Dit aantal neemt toe omdat er steeds meer ouderen zijn. Voor de toeristische sector van Berg en Dal is het daarom ook economisch interessant om toegankelijk te zijn voor deze groeiende doelgroep. Het project is niet alleen goed voor toeristen, maar ook voor onze eigen toeristische ondernemers en daarmee onze eigen inwoners’’ Er zijn inmiddels 45 gemeenten aangesloten bij de app. Ruim 80.000 mensen maken er al gebruik van.


 

 

Flits

KBO BEEK OOK IN 2019 ALTIJD VOOR U AANWEZIG

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek is er ook in 2019 voor u als het gaat uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw veiligheid, uw welzijn en uw woongenot. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling van de landelijke KBO-PCOB deze heeft voor u ook een eigen klantenservice en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...