Zoeken


Nieuwjaarshondenduik Millingen a/d Rijn 2019 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 05 januari 2019 22:47

MILLINGEN a/d RIJN – Voor de 14e keer werd zaterdag 5 januari de aan de Rijndijk bij Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort” de nieuwjaarshondenduik gehouden waar beheerders Erika Schmidt en Willy Claus weer alles uit de kast hadden getrokken om er voor de D.A.N. (Dieren-Ambulance-Nijmegen) die met twee wagens, waarvan één splinter nieuw met alle noodzakelijk materialen aan boord een succes van te maken. Al vorens het startsein te geven bedankte Willy Claus de uit Wijchen afkomstig Talysha van Maasdijk die na bijna 10 jaar er mee moest stoppen voor haar inzet. Met 25 geregistreerde aanmeldingen werd voor de eerste krib naast de veerstoep door de honden een duik in de Rijn genomen, hoewel niet alle honden even enthousiast waren. Na afloop stond er voor de honden een lekkere snack en voor de baasjes overheerlijke erwten en goulashsoep en broodjes worst klaar, dit alles voor een vrijwillige bijdrage voor de D.A.N.  die uiteraard ook nu weer indien nodig in actie zouden komen, dit was gelukkig niet geval.  De uiteindelijke opbrengst was € 411,83 mede door het lager aantal inschrijvingen was het met €143,72 een stuk minder dan in 2018. dit dank zij de inzet van Erika en Willy van Koffie en Eethuis “De Gelderse Poort”.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 


 

 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Sjef Reichgelt te gast.in Toen en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 16 juni om 13 uur is er weer een nieuwe aflevering van Toen en Now. Dit keer is Sjef Reichgelt te gast. De meeste inwoners van Berg en Dal kennen Sjef Reichgelt. Sjef is een veelzijdig mens. Hij is vooral natuur liefhebber en een echte dierenvriend. Ook in de politiek is Sjef actief. Hij weet zoveel te vertellen dat we aan één uitzending niet genoeg hebben

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting