Zoeken


Lichtjesavond Canadese Militaire Ere Begraafplaats Groesbeek drukbezocht PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 26 december 2018 00:21

GROESBEEK -  Nog niet eerder werd de Lichtjesavond op de Canadese Militaire Ere Begraafplaats zo druk bezocht als op 24 december 2018. Op de Zevenheuvelenweg en Derdebaan stonden lange rijen auto’s geparkeerd van bezoekers die deze derde editie wilde bijwonen, waar bij elk graf één van de 2619 kaarsen door kinderen en met hulp van hun ouders, grootouders en andere aanwezigen een in roomwit kaarslicht werden geplaatst.

Om 16.00 uur werd iedereen door de voorzitter van Stichting Lichtjesavond Bert Eikelenboom welkom geheten, met een speciaal welkom voor de extra uit Canada overgekomen Janet Love Morrison en Peter Marwick die met twee kinderen een krans bij het monument plaatste. Loco burgemeester Sylvia Fleuren hield een korte toespraak en plaatste ook een lichtje bij een graf. Om 16.45 uur klonk de “the last Post” en na 1 minuut stilte bracht Marjolein Pieks o.a. bekend van haar vertolking van Mariken van Nieumeghen het slotlied.

Om 17uur branden alle kaarsen en konden de bezoekers genieten van een kop warme chocolademelk of ging men in de rij staan om met de hoogwerker van de Groesbeekse brandweer de begraafplaats van boven te bekijken.

Foto’s © Bert Roodbeen.    of op  


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Sjef Reichgelt te gast.in Toen en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 16 juni om 13 uur is er weer een nieuwe aflevering van Toen en Now. Dit keer is Sjef Reichgelt te gast. De meeste inwoners van Berg en Dal kennen Sjef Reichgelt. Sjef is een veelzijdig mens. Hij is vooral natuur liefhebber en een echte dierenvriend. Ook in de politiek is Sjef actief. Hij weet zoveel te vertellen dat we aan één uitzending niet genoeg hebben

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting