Zoeken


Lichtjesavond Canadese Militaire Ere Begraafplaats Groesbeek drukbezocht PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 26 december 2018 00:21

GROESBEEK -  Nog niet eerder werd de Lichtjesavond op de Canadese Militaire Ere Begraafplaats zo druk bezocht als op 24 december 2018. Op de Zevenheuvelenweg en Derdebaan stonden lange rijen auto’s geparkeerd van bezoekers die deze derde editie wilde bijwonen, waar bij elk graf één van de 2619 kaarsen door kinderen en met hulp van hun ouders, grootouders en andere aanwezigen een in roomwit kaarslicht werden geplaatst.

Om 16.00 uur werd iedereen door de voorzitter van Stichting Lichtjesavond Bert Eikelenboom welkom geheten, met een speciaal welkom voor de extra uit Canada overgekomen Janet Love Morrison en Peter Marwick die met twee kinderen een krans bij het monument plaatste. Loco burgemeester Sylvia Fleuren hield een korte toespraak en plaatste ook een lichtje bij een graf. Om 16.45 uur klonk de “the last Post” en na 1 minuut stilte bracht Marjolein Pieks o.a. bekend van haar vertolking van Mariken van Nieumeghen het slotlied.

Om 17uur branden alle kaarsen en konden de bezoekers genieten van een kop warme chocolademelk of ging men in de rij staan om met de hoogwerker van de Groesbeekse brandweer de begraafplaats van boven te bekijken.

Foto’s © Bert Roodbeen.    of op  


 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...