Zoeken


Natte intocht voor Sinterklaas in Ooij PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 03 december 2018 08:03

OOIJ - De laatste Sinterklaas intocht in de gemeente Berg en Dal verliep zondagmorgen 2 december  nat, de kinderen stonden samen met ouders of opa’s en oma’s en met muziek van drumband van de schutterij Eendracht en muziekvereniging Ooijse Toekomst de Sint op te wachten bij de Speulplek waar hij niet met zijn paard Amerigo aankwam, maar met zijn zwarte Pieten op een tractor met een pakjeskar er achter. Vandaar ging de stoet met muziek voorop via de Rietlanden en Julianalaan naar het dorpshuis “De Sprong”. In de versierde grote zaal zaten ook al veel kinderen op de komst van de Sint te wachten. Na dat de Sint had plaats genomen in zijn zetel kon het feestprogramma beginnen, er werd door de Pieten en kinderen gedanst en opgetreden, en natuurlijk bij de Sint op schoot of om hen een handje te geven. Bij het naar huis gaan kregen de kinderen een cadeautje. Foto’s: © Bert Roodbeen.      of op


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting