Zoeken


Sporters door het lint op de Koekeleklef Groesbeek. PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 02 december 2018 21:00

GROESBEEK – Zondagmorgen 2 december gingen de sporters van Bootcamp Next Level 2 maal door het lint voor de opening van de vernieuwde trap van de Koekeleklef - wat ze overigens met plezier deden -één maal naar beneden en éénmaal naar boven. Het lint hiervoor werd vast gehouden door wethouder Sylvia Fleurenen en Theo Wijers van Staatsbosbeheer ook geen onbekende in Groesbeek. Hiermee was de trap officieel heropend, het aftellen voor de sporters werd gedaan door de 7-jarige Mees. Na de opening sprak de wethouder nog een kort woordje en zong Groesbeker Jan Meijers het toepasselijke ruim 20 jaar geleden geschreven Koekeleklef lied. Vele Groesbeekse stelletjes hebben bijzondere herinneringen aan deze trap aldus Leo Schoofs . Voor bielzen van de treden is gebruik gemaakt van door Staatsbosbeheer geleverd Inlands Eiken.

Waarom is de trap hersteld: De trap van de Koekeleklef wordt veel gebruikt door recreanten en sporters. Door het gebruik en door invloeden van het weer was de trap toe aan herstel. De Groesbeekse Volks Partij diende een motie in om een deel (€ 15.000,-) van het overschot van de begroting 2018 te gebruiken voor het herstel. Deze motie werd unaniem door de gemeenteraad gesteund.

In overleg met Staatsbosbeheer is afgelopen november de trap gerenoveerd. Staatsbosbeheer is eigenaar van het bos waar de Koekeleklef ligt. Loonbedrijf Hubers (Twan en Gerard) hebben voor een prachtige gerenoveerde trap gezorgd.

Wat is de (historie van) de Koekeleklef? De Koekeleklef is een markante, historische en voor velen belangrijke onderdeel van het Groesbeekse bos. Als er voldoende sneeuw ligt gebruik(t)en veel mensen de trap als sleebaan. De trap is volgens oud-buurtbewoners aangelegd in de 50-er jaren. Koekeleklef zou volgens oud-buurtbewoners twee betekenissen kunnen hebben: 1e van koekeloeren, omdat je vanuit het hoogste punt van de trap ver weg kon kijken  2e van kukelen, omdat je van de trap af kon kukelen, oftewel rollebollend naar beneden.
Foto’s: © Bert Roodbeen.     of op


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast.in Toe en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 23 juni om 13 uur is het echtpaar Annet Jacobs – de Haan en Henk Jacobs te gast bij Toen en Now.. Annet komt van de Lage Horst en Henk komt van de Stekkenberg. Samen wonen ze op de Lage Horst in een prachtige omgeving.

Annet is kunstzinnig en zeer bedreven in het mozaïeken. Henk verricht hand- en spandiensten. Zij geeft Workshops en begeleidt groepjes die mozaïeken als hobby uitoefenen. Een van hun bekendste werken is de “social sofa” die nu in het park van Mariëndaal staat.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting