Zoeken


Sporters door het lint op de Koekeleklef Groesbeek. PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 02 december 2018 21:00

GROESBEEK – Zondagmorgen 2 december gingen de sporters van Bootcamp Next Level 2 maal door het lint voor de opening van de vernieuwde trap van de Koekeleklef - wat ze overigens met plezier deden -één maal naar beneden en éénmaal naar boven. Het lint hiervoor werd vast gehouden door wethouder Sylvia Fleurenen en Theo Wijers van Staatsbosbeheer ook geen onbekende in Groesbeek. Hiermee was de trap officieel heropend, het aftellen voor de sporters werd gedaan door de 7-jarige Mees. Na de opening sprak de wethouder nog een kort woordje en zong Groesbeker Jan Meijers het toepasselijke ruim 20 jaar geleden geschreven Koekeleklef lied. Vele Groesbeekse stelletjes hebben bijzondere herinneringen aan deze trap aldus Leo Schoofs . Voor bielzen van de treden is gebruik gemaakt van door Staatsbosbeheer geleverd Inlands Eiken.

Waarom is de trap hersteld: De trap van de Koekeleklef wordt veel gebruikt door recreanten en sporters. Door het gebruik en door invloeden van het weer was de trap toe aan herstel. De Groesbeekse Volks Partij diende een motie in om een deel (€ 15.000,-) van het overschot van de begroting 2018 te gebruiken voor het herstel. Deze motie werd unaniem door de gemeenteraad gesteund.

In overleg met Staatsbosbeheer is afgelopen november de trap gerenoveerd. Staatsbosbeheer is eigenaar van het bos waar de Koekeleklef ligt. Loonbedrijf Hubers (Twan en Gerard) hebben voor een prachtige gerenoveerde trap gezorgd.

Wat is de (historie van) de Koekeleklef? De Koekeleklef is een markante, historische en voor velen belangrijke onderdeel van het Groesbeekse bos. Als er voldoende sneeuw ligt gebruik(t)en veel mensen de trap als sleebaan. De trap is volgens oud-buurtbewoners aangelegd in de 50-er jaren. Koekeleklef zou volgens oud-buurtbewoners twee betekenissen kunnen hebben: 1e van koekeloeren, omdat je vanuit het hoogste punt van de trap ver weg kon kijken  2e van kukelen, omdat je van de trap af kon kukelen, oftewel rollebollend naar beneden.
Foto’s: © Bert Roodbeen.     of op


 

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Heeft u iets gezien meld het bij de politie T 0900-8844

Foto: © Bert Roodbeen.


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...