Zoeken


Een AP/ART winterconcert samen met het Luchtmacht mannemkoor PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 02 december 2018 00:30

MILLINGEN a/d RIJN - Zin om het weekend muzikaal te beginnen? Vlieg met Koor Ap/Art het weekend in! Op vrijdagavond 14 december a.s. verzorgt Ap/Art een uniek winterconcert in de Millingse kerk met medewerking van speciale gasten. Ap/ Art is er namelijk in geslaagd Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) naar het Rijndorp te halen. Het LMK werd op 1 september 1980 heropgericht. Het op dit moment 63 leden tellende mannenkoor, bestaat uit (gewezen) militairen van alle krijgsmachtdelen, maar zij hebben allen affiniteit met de Koninklijke Luchtmacht. Er wordt dan ook in het uniform van de KLu opgetreden.

Dus houdt vrijdagavond 14 december vrij in uw agenda voor een fantastisch concert, waar u het hele weekend nog over na kunt praten. De entree voor deze spectaculaire avond is gratis, maar na afloop van het concert is er gelegenheid om uw waardering te laten blijken door het geven van een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de kerk.

Het concert begint om 20:00 uur en de Heilige Antonius van Padua-kerk in Millingen aan de Rijn is open vanaf 19:30 uur.

Het koor vertegenwoordigt - zo nodig - de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Met veel enthousiasme en inzet vervult zij deze taak. Hiernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties. Het LMK treedt regelmatig op door heel Nederland, van Den Helder tot Ermelo, maar ook worden er concertreizen gemaakt naar Duitsland. Het koor staat onder leiding van Rienus Oude Kempers. De zingende militairen zullen het concert openen. Het repertoire van het LMK is zeer veelzijdig, met muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Nederlandse, Franse, en Duitse composities maken er deel van uit. Maar ook Italiaanse, Engelse en  Russische composities en niet te vergeten Amerikaanse negro-spirituals.

Het repertoire van koor Ap/Art bestaat, zoals u van ze gewend bent, uit swingende liedjes, afgewisseld met rustige nummers, allemaal in de sfeer van de december maand. Van Jingle Bell Rock, Hallelujah tot Imagine. Dit alles onder begeleiding van de eigen band en onder de enthousiaste leiding van dirigent Frans Coerwinkel.


 


Du

 

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.