Zoeken


Eerste duurzaamheids-café Berg en Dal van start PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 01 november 2018 22:09

BEEK – Woensdagavond 31 oktober gaf in het Kulturhus Beek burgemeester Mark Slinkman tijdens het duurzaamheids-café Berg en Dal een lezing over duurzaamheid in de gemeente Berg en Dal hij had het o.a. over van het gas af gaan en groene straten, over kleine en grote initiatieven van inwoners, van buurten, organisaties en bedrijven. Dit was tevens het startschot voor de duurzame dorpentoer.                                                                                                                                                

Dorpentoer: De Dorpentoer heeft als doel om inwoners te inspireren meer duurzaam te gaan leven, wonen en werken, wat kunnen we zelf doen en wat we samen. Na de burgemeester zijn er vanuit verschillende dorpen deskundigen uit Groesbeek (Kringloop St. Michaël), Kekerdom, (‘Hoanehart), Berg en Dal (ToekToek), Beek (Enegiecoöpratie) en Millingen a/d Rijn ( Kledingbeurs) die een korte presentatie van interessante duurzaamheidsprojecten geven en gingen de  deelnemers met elkaar in gesprek over ideeën en plannetjes om samen aan te pakken Ideeën of helpen om de Dorpentoer tot een succes te maken, laat het weten via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij nemen contact op. Aarzel niet. Kom meedoen!

Het duo Boerenmaasjazz verzorgde samen met zangeres Marieke van Ruitenbeek met het liedje ‘Beek’ de muzikale omlijsting. De volgende DuurzaamheidsCafé’s  Berg en Dal toer 2019 zijn op 13 februari  in Kekerdom, 22 mei in Berg en Dal, 18 september in Groesbeek en 13 november in Millingen a/d Rijn Meld uw dorp ook aan voor duurzaamheids-café Berg en Dal. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op


 

Flits

KBO Beek Themamiddag 20 juni in Hotel ’t Spijker.

Op 20 juni om 14.30 uur in Hotel ’t Spijker op de KBO Beek Themamiddag,

Annemiek Lukassen onze gaste een vrouw altijd bezig met de geschiedenis, zij werkt nu aan een boek waarin alles over de Rijksstraatweg, hier in Beek door de jaren heen en wanneer zij met die uitgave gereed is gaat deze aan de orde komen bij onze ....

Lees meer...
 
Sjef Reichgelt te gast.in Toen en Now. bij Omroep Berg en Dal

Zondag 16 juni om 13 uur is er weer een nieuwe aflevering van Toen en Now. Dit keer is Sjef Reichgelt te gast. De meeste inwoners van Berg en Dal kennen Sjef Reichgelt. Sjef is een veelzijdig mens. Hij is vooral natuur liefhebber en een echte dierenvriend. Ook in de politiek is Sjef actief. Hij weet zoveel te vertellen dat we aan één uitzending niet genoeg hebben

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


images/stories/mini-patrick nillissen jan eijkhout en willie de valk.jpg
 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Verkiezingen in Leuth voor nieuwe speeltoestellen groot succes!

LEUTH - Vanavond 17 mei om klokslag 20.00 uur sloot in het Leuthse kulturhus de stembus. Alle kinderen tot 13 jaar konden daar vandaag hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen in De Rollebol, de speeltuin die aan de Hengemunde ligt. Deze toestellen zijn aan vervanging toe en daarom had de gemeente verkiezingen uitgeschreven, waarbij kinderen uit Leuth een keuze konden maken uit drie ontwerpen.

Lees meer...
 
Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

LEUTH - De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting