Zoeken


Eerste duurzaamheids-café Berg en Dal van start PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 01 november 2018 22:09

BEEK – Woensdagavond 31 oktober gaf in het Kulturhus Beek burgemeester Mark Slinkman tijdens het duurzaamheids-café Berg en Dal een lezing over duurzaamheid in de gemeente Berg en Dal hij had het o.a. over van het gas af gaan en groene straten, over kleine en grote initiatieven van inwoners, van buurten, organisaties en bedrijven. Dit was tevens het startschot voor de duurzame dorpentoer.                                                                                                                                                

Dorpentoer: De Dorpentoer heeft als doel om inwoners te inspireren meer duurzaam te gaan leven, wonen en werken, wat kunnen we zelf doen en wat we samen. Na de burgemeester zijn er vanuit verschillende dorpen deskundigen uit Groesbeek (Kringloop St. Michaël), Kekerdom, (‘Hoanehart), Berg en Dal (ToekToek), Beek (Enegiecoöpratie) en Millingen a/d Rijn ( Kledingbeurs) die een korte presentatie van interessante duurzaamheidsprojecten geven en gingen de  deelnemers met elkaar in gesprek over ideeën en plannetjes om samen aan te pakken Ideeën of helpen om de Dorpentoer tot een succes te maken, laat het weten via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij nemen contact op. Aarzel niet. Kom meedoen!

Het duo Boerenmaasjazz verzorgde samen met zangeres Marieke van Ruitenbeek met het liedje ‘Beek’ de muzikale omlijsting. De volgende DuurzaamheidsCafé’s  Berg en Dal toer 2019 zijn op 13 februari  in Kekerdom, 22 mei in Berg en Dal, 18 september in Groesbeek en 13 november in Millingen a/d Rijn Meld uw dorp ook aan voor duurzaamheids-café Berg en Dal. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of kijk op


 

Flits

Weer wiet afval gedumpt in de natuur.

NIJMEGEN / BERG EN DAL – Weer is er wietafval gedumpt in de natuur, ditmaal in de bossen aan de Louisiaweg op de grens van Nijmegen en Berg en Dal.

Foto: © Bert Roodbeen.


 
TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!