Zoeken


Gratis computercursussen in de bibliotheek Beek-Ubbergen. PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 01 november 2018 07:54

BEEK - Naast een bron van verhalen is de bibliotheek een plek waar je een leven lang informeel kunt leren. Ook als je nog nooit met een computer hebt gewerkt. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in...

verschillende vestigingen in de gemeente Berg en Dal gratis ‘Klik & Tik’ cursussen. Tijdens deze cursus leer je de basis die je nodig hebt om met een computer te kunnen omgaan. Jo Coerwinkel werkt op dinsdagochtend als vrijwilliger bij de Klik & Tik cursus in Bibliotheek Beek-Ubbergen. “Als begeleider blijft het ontzettend leuk om deze mensen achter de computer te zien groeien.”

In de Bibliotheek Beek-Ubbergen zitten op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur acht mensen ingespannen naar een computerscherm te turen. Vrijwilliger Jo Coerwinkel en zijn vrouw Marian staan de cursisten met raad en daad terzijde. Tot april 2018 zat Jo nog als raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van de gemeente Berg en Dal. Sinds vier jaar werkt hij als vrijwilliger bij de Klik & Tik cursussen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Hij vertelt: “De meeste deelnemers begonnen in september met veel twijfels aan de cursus. Maar al snel vinden ze het heel leuk om te ontdekken dat zij óók met de computer overweg kunnen. Bovendien vinden ze het prettig om andere mensen te ontmoeten en elkaars ervaringen te delen.”

Informatie zoeken op internet; Het echtpaar Marjan (73) en Wigger (77) Vooys wil vooral leren hoe ze op internet informatie kunnen opzoeken. “Ik heb al een kijkje genomen in de webwinkel van de HEMA. Leuk om te zien wat je hier allemaal kunt kopen”, glundert mevrouw Vooys. Ze oefent thuis iedere avond een uurtje achter de eigen laptop. Corry Van Doorn (81) heeft vandaag geleerd hoe ze moet knippen en plakken. Dat blijkt nog best moeilijk. “Maar we worden hier heel goed geholpen. Ik kan inmiddels al wel informatie opzoeken via internet”, vertelt ze trots. In de groep heeft ze aansluiting bij Carolien Gipman (79). Van beiden heeft hun echtgenoot intensieve zorg nodig. Tijdens de cursus kunnen ze goed hun verhaal kwijt bij elkaar. Carolien vindt de Engelse termen op haar iPad nog lastig. “Dan zie ik allemaal Engelse woorden op mijn iPad en dan begrijp ik pas tijdens de cursus wat het betekent.”

Meedoen in de maatschappij; Alle deelnemers zijn het erover eens: de cursus is leerzaam, de begeleiding is geduldig en de bijeenkomsten gezellig. Volgens Jo Coerwinkel heeft de bibliotheek een belangrijke functie als het gaat om de brede educatie van mensen. “Niet alleen met digitale trainingen, maar ook met een aanbod voor bijvoorbeeld laaggeletterden. Zodat mensen beter mee kunnen doen in de maatschappij. De bibliotheek is en blijft een ideale ontmoetingsplek waar mensen ongedwongen kunnen binnenlopen om informatie te halen, een praatje te maken of gewoon om een tijdschrift of krant te lezen.”

Wil je ook graag met de computer leren werken? De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert wekelijks gratis Klik & Tik cursussen in de bibliotheken in Beek-Ubbergen, Groesbeek en Millingen aan de Rijn. De cursus duurt tien weken. In januari beginnen er weer nieuwe cursussen. Kijk voor meer informatie op https://www.obgz.nl/digitaalvaardig.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de PR medewerker van de Bibliotheek Gelderland Zuid Susan Bink: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , telefoonnummer 024 327 49 16. Plaatst u het bericht, wilt u dan een (digitaal) exemplaar of een link van het artikeltje sturen?


 

 

Flits

Tentoonstelling in huismuseum De kleineheiligegeest verlengt

GROESBEEK - Tentoonstelling in huismuseum De Kleineheiligegeest in Groesbeek verlengt tot 2 februari. Van Ruysdaelweg 37  6562 XD Groesbeek. Voor een bezoek even bellen op 024-6636755. www.dekleineheiligegeest.nl


 
De Rookvrije generatie

GROESBEEK - Om kinderen te beschermen tegen sigarettenrook wil een meerderheid (52%, 2017) van de Nederlanders zich inzetten om plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken. Dat blijkt uit

Lees meer...
 
KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE