Zoeken


Met je vrienden naar de bieb in de Kinderboekenweek PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 02 oktober 2018 15:02

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bijvoorbeeld de voorstelling ‘Wil jij mijn vriendje zijn?’ op 10 oktober in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Daarnaast valt er deze week ook nog wat te winnen: je favoriete boek of een leuk prijzenpakket. De knallende afsluiter is het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in de Lindenberg.

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Zo ook in..

de voorstelling ‘Wil je mijn vriendje zijn?’, dat op 10 oktober van 15.00 tot 15.40 uur is te zien in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Hierin vertellen Pat & Pet een verhaal over een dier dat anders is dan de rest: giraffe. Het is een vrolijke, interactieve voorstelling waarbij geen kind stil kan zitten. In Bibliotheek De Marienburg kun je de hele week het spel Biebcluedo spelen: wie heeft biebrobot Robin vermoord?

 

Win je favoriete boek

De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books. Bovendien krijg je korting op activiteiten, cursussen en workshops van de bieb.

Schrijfwedstrijd

Houd je van schrijven en knutselen? Doe dan mee met de prijsvraag die de bieb samen met het festival InScience organiseert. Schrijf een kort verhaal over de invloed van kunstmatige intelligentie op vriendschappen en maak een bijpassende kijkdoos. Verhaal en kijkdoos kun je tussen 3 oktober en 8 november inleveren bij Bibliotheek De Mariënburg. Deelnemers maken kans op een leuk prijzenpakket (met o.a. kaartjes voor de Junior Wetenschapsquiz van InScience op zondag 11 november). Tijdens het kindercollege over Kunstmatige Intelligentie op zaterdag 10 november in Bibliotheek De Mariënburg wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nijmeegs Kinderboekenfeest

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nou zit met klimaatverandering, zoals hij beschrijft in zijn boek Palmen op de Noordpool. Kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld & Annet Schaap zijn er ook met mooie verhalen. Het volledige programma is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek. Neem je vrienden mee!

 

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...