Zoeken


Collegelezing Oud-premier Dries van Agt in Bibliotheek Beek-Ubbergen PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 13 september 2018 08:18

BEEK – Voor een gehoor van ongeveer 55 personeen gaf woensdagavond 12 september oud-premier Dries van Agt in de Bibliotheek Beek-Ubbergen een college lezing over de  “Vrede in het Midden-Oosten”, de geschiedenis van het Palestijns-Israëlisch conflict. Na afloop konden er vragen gesteld worden. Zijn college is onderdeel van de reeks “Universiteit van Beek”. Dries van Agt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw premier van Nederland. Hij staat bekend als een begenadigd verteller met een bijzonder taalgebruik. Van Agt heeft zich altijd erg betrokken gevoeld bij het Palestijns-Israëlisch conflict. In zijn college behandelt hij de geschiedenis van dit slepende conflict. Door het gecompliceerde karakter ervan lijkt de oplossing verder weg dan ooit.

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten. Foto’s: (c) Bert Roodbeen. of kijk FB 

De volgende  Universiteit van Beek is: 7 nov | Tussen feit en fictie (door Johan Faber) --13 mrt | Van burn-out naar leef nu (door Evert van de Ven www.obgz.nl/universiteiten.
 

Flits

TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...