Zoeken


Kinderen ontsteken Vierdaagselicht Bevrijdingsmuseum Jongste lopers #Vteam wandelen voor vrijheid, vrede en vriendschap PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 juli 2018 07:03

GROESBEEK - Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek kleurt vanaf nu elke avond groen en oranje, de kleuren van de Nijmeegse Vierdaagse. De jongste wandelaars van de Vierdaagse ontstaken het Vierdaagselicht zaterdagavond. Het #Vteam, zoals de groep met honderd lopers van 11 en 12 jaar heet, kampeerde dit weekend bij het museum als laatste voorbereiding op de Vierdaagse. Natuurlijk kregen ze een rondleiding door het museum en ook interviewden ze verschillende veteranen. Met elkaar spraken de kinderen over vrede en vrijheid. 'Tijdens het wandelen voel ik me vrij', vertelt Nina van 11. 'Als ik loop kan ik beter nadenken en voel ik me vrolijk. Dan krijg ik veel meer moed en voel ik me sterker. Dat is voor mij vrijheid.' Het #Vteam is een initiatief van….

Filmpje over het ontsteken van het licht: https://www.youtube.com/watch?v=AfsRZ522Xko&feature=youtu.be

Kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." Het #Vteam maakt elke dag reportages, vlogs en livestreams voor de sociale media van de kinderen zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders. De belevenissen van het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Tijdens de Vierdaagse donderdag wandelen de kinderen, die herkenbaar zijn aan hij blauwe shirts en ballonnen, door Groesbeek. Ze rusten in het Bevrijdingsmuseum. 'Het is belangrijk dat kinderen op deze manier betrokken worden bij de geschiedenis en actualiteit van Oorlog en Vrijheid in Nederland en over de grens’, aldus museumdirecteur Wiel Lenders. 'Deze kinderen zijn fantastische ambassadeurs van de vrijheid.'

Naast het Bevrijdingsmuseum werkt het #Vteam samen met het vfonds en de Stichting Nijmeegse 4DAAGSE. Kijk voor het verslag en meer informatie over het Vteam op www.vteam.tv/vkamp.

Meer informatie over de Kindercorrespondent / het #Vteam: Anne van Dijk, woordvoerder, 06-12561927,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Over het Bevrijdingsmuseum: Wiel Lenders, directeur,  024-3974404,

Over de Vierdaagse: Jennifer Bus-Vos, woordvoerder Stichting Vierdaagse, 024-3655536,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Over het vfonds: Jolanda Rubens, woordvoerder, 030-2006833,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

​Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Informatie: 024-3974404; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ,  www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding.

Filmpje over het ontsteken van het licht: https://www.youtube.com/watch?v=AfsRZ522Xko&feature=youtu.be

 

Flits

TONEELUITVOERING VAN DE OPTIMIST 23 en 24 MAART IN OOIJ AFGELAST

OOIJ - Wegens omstandigheden bij toneelvereniging De Optimist  uit Ooij worden de uitvoeringen in de De Sprong van 23 en 24 maart tot onze spijt gecanceld. Er is nog geen nieuwe datum gepland. Zodra er een nieuwe datum bekend is, hoort u van ons.


 
Maatregel en plan voor De Linde

GROESBEEK -  De gemeente Berg en Dal gaat de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek 2 weken intrekken...

Lees meer...
 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Andere ophaaldagen afval vanaf zaterdag 2 februari 2019

GEMEENTE BERG en DAL - Vanaf zaterdag 2 februari 2019 zijn veel ophaaldagen van afval anders dan u gewend bent. De tijd blijft hetzelfde. Zet uw afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat.

Weten wanneer wij uw afval ophalen? Kijk voor ...

Lees meer...