Zoeken


Thema middag wijs met medicijnen door KBO Beek en ZZG PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 30 april 2018 23:45

BEEK - Donderdag 19 april vond er in hotel `t Spijker een themamiddag van de KBO Beek met de ZZG,plaats, het thema was, ‘’wijs met medicijnen” Het onderwerp blijft actueel voor de KBO Beek de rede om er direct in te springen. Hennie en Anouk waren de rots in de branding, zij beantwoordden alle vragen en die waren er volop, met verve deze middag. De opkomst was, ondanks dat het de warmste dag tot nu toe was geweldig.

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen, om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren.

Foto’s: René Hendriks

Het is van belang de medicijnen op de juiste manier te gebruiken. Bij ons als oudere verandert het lichaam, onze spierkracht neemt af, onze huid wordt droger, onze botten brozer, ons lichaam gaat anders reageren op medicijnen. Wij  krijgen eerder last van bijwerkingen dan vroeger. Het Juiste medicijngebruik is dan ook heel belangrijk.

Velen hadden hun medicijn(en)doos(jes) mee genomen naar de middag en ook hier was de uitleg van de dames verhelderend, dank daarvoor. In de pauze bood de KBO Beek de aanwezigen een consumptie aan.

Er werd een interessant  spelletje over onze kennis van de medicijnen gespeeld, vele malen kwam het juiste antwoord naar voren.

Een boeiende middag kwam ten einde, er werd hier en daar nog even nagepraat over het onderwerp, daarna vertok iedereen met een goed gevoel naar huis.

Natuurlijk werden de aanwezigen ontvangen  met een kopje koffie, thee of fris.

Wilt u ook bij de tijd blijven van allerlei actuele zaken uit het nieuws, dat kan heel eenvoudig, voor 20 euro per kalender jaar lid worden ven de KBO Beek en u blijft op de hoogte, gewoon doen. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek.


 

Flits

Fotoalbum

In verband met een probleem met het oude fotoalbum wordt gewerkt aan het herstel hiervan in een nieuw fotoalbum. Ook kunnen foto's via Facebook bekeken worden


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.


 
Gemeente koopt gronden Prorail

GEMEENTE BERG en DAL - De gemeente Berg en Dal koopt de gronden van het voormalig spoortracé in Groesbeek. Ze koopt deze van Prorail voor het symbolische bedrag van  1,-. De definitieve overdracht vindt waarschijnlijk plaats in het.....

Lees meer...
 
Gratis computercursussen in de bibliotheek Beek-Ubbergen.

BEEK - Naast een bron van verhalen is de bibliotheek een plek waar je een leven lang informeel kunt leren. Ook als je nog nooit met een computer hebt gewerkt. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in...

Lees meer...