Zoeken


Fietsmaatje Beek van start PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 30 maart 2018 22:34

BEEK – Vanaf maandag 2 april (2e paasdag) kunt u een fiets reserveren bij Fietsmaatje Beek. Zij beschikken over 3 tandemfietsen en één duo fiets. Op een tandemfiets zit u achter elkaar, bij de duofiets zit u naast elkaar.  Afgelopen vrijdag 30 maart hebben de vrijwilligers in de Brasserie van het Kulturhus de instructie bijgewoond en zelf proefritten gemaakt. De vrijwilligers fungeren als fietsmaatjes en staan klaar om er gezellig mee op pad te gaan.

De fietsen: Sinds juli 2017 beschikt Fietsmaatjes Beek over 3 tandem fietsen die u als inwoner van de gemeente Berg en Dal tegen een kleine vergoeding mag gebruiken. Per maart 2018 beschikken zij ook over een DuoFiets en hopen in de tussentijd middelen te vinden om ook en Rolstoelfiets (VeloPlus) te kunnen financieren.

Waarom en voor wie: Stichting Fietsmaatjes Beek heeft als doelstelling fietstochtjes aan te bieden op een tandem of duofiets. Hiervoor heeft Fietsmaatjes Beek zich laten inspireren door een soortgelijk initiatief in Millingen aan de Rijn, maar vooral door inwoners uit Beek die moeite hebben gekregen met fietsen. Ze  richten zich op mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen. Maar ook richtenze op volwassenen en ouderen, die samen met familie, kennis of (mantel)(ver)zorger gewoon lekker op pad willen. Enkele doorganghobbels op routes moeten nog in overleg met instanties zoals gemeente en Leisurelands  genomen worden. Meer info op website van fietsmaatje Beek.nl.

Foto’s:   © René Hendriks / Bert Roodbeen.  


 

Flits

Veer Millingen Pannerden uit de vaart

Lees meer...
 
Storing fotoalbum

In verband met een probleem met het fotoalbum kunnen enkele mappen tijdelijk alleen via Facebook bekeken worden! Er wordt gewerkt aan het herstel hiervan. 

 
Internet hosting

 


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Groesbeeks dialect in Bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK - Het Groesbeeks dialect zal voor velen buiten de Groesbeekse gemeentegrenzen niet altijd even goed te volgen zijn. Theo Giesbers is een echte kenner van deze ‘taal’. Op donderdagavond 25 oktober geeft hij in de Bibliotheek Groesbeek een lezing over het ‘Gruusbeks’. Het is het eerste hoorcollege in het kader van de lezingenreeks “Universiteit van Groesbeek”...

Lees meer...
 
KBO Beek lidmaatschap = voordeel ten top.

BEEK - Nu lid worden van de KBO Beek, de seniorenvereniging met ruim 400 leden, en tot 1 januari  2020 genieten van alle

Lees meer...