Zoeken


Onderzoek haalbaarheid voetveer Bemmel - Ooij PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 19 maart 2018 18:00

OOIJ/BEMMEL - De gemeente Berg en Dal is op initiatief van en in samenwerking met de gemeente Lingewaard gestart met een onderzoek naar de haalbaarheid van een voetveer tussen Bemmel en Ooij. De eerste resultaten zijn positief en worden binnenkort gepresenteerd. Hierna gaan we samen met belangstellenden in gesprek over de uitvoering. De wethouders Toerisme Sylvia Fleuren van de....

gemeente.Berg en Dal) en Theo Janssen (van de gemeente Lingewaard) zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze verbinding kan bieden voor nieuwe fiets- en wandelroutes.

Fietsmaatjes: Wethouder Sylvia Fleuren heeft de wens dit voetveer ook geschikt te maken voor Fietsmaatjes Millingen en andere initiatieven voor mensen met een lichamelijke beperking.

Planning en locatie: De exacte locaties van de oversteek zijn nog te bepalen in de volgende fase van het haalbaarheidsonderzoek. Hierbij worden omwonenden en andere belanghebbenden betrokken. De datum voor de informatiebijeenkomst wordt later door ons bekend gemaakt.
Als alles volgens planning loopt, vaart het voetveer in 2019. Dit biedt ook mogelijkheden om voor activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid (2019-2020) gebruik te maken van het voetveer.

Historie: Het voetveer Bemmel-Ooij is niet nieuw. Al in de 19e eeuw waren er verbindingen om de werknemers van de steenfabrieken over en weer te vervoeren. Op oude kaarten zijn verschillende historische routes te zien. Op de kaart zijn de historische routes en de route mogelijkheden voor de toekomst te zien. Bron: Gemeente Bert en Dal

 

Flits

KBO Beek ook in 2019 een rots in de branding voor u

De KBO Beek, de seniorenvereniging van Beek met ruim 400 leden is er ook in 2019 voor u als het gaat om belangenbehartiging van onder andere AOW, pensioenen, veiligheid, welzijn en wonen op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau....

Lees meer...
 
Fotoalbum

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!


 
Internet hosting

 


 
Inhetlaag.nl ook op


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Een bijzondere kersttentoonstelling in huismuseum de kleine Heilige Geest

GROESBEEK - Ook dit jaar kan men naast de vaste collectie in het huismuseum de kleine Heilige Geest genieten van de kersttaferelen zoals de 60 kerststallen uit vele werelddelen, waarvan een grote 100 jaar oud die  de hele serre in beslag neemt. Het afgelopen jaar is het museum uitgebreid met eeprachtige collectie. Het betreft uitbeeldingen van de vlucht naar Egypte.

Lees meer...
 
Remco Wildeman benoemt als griffiemedewerker in de gemeente Berg en Dal.